Teknoloji

Facebook sadece Haber Kaynağında görülebilecek paylaşımları test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook haber kaynagi paylasimFacebook’ta yapılan bir durum güncellemesini saklayabilmek tamamen yeni bir şey değil. Ancak sosyal ağ, kullanıcıların paylaşımlarını en baştan itibaren Zaman Tünellerinden uzak tutmalarını sağlayacak bir yöntemi test ediyor.

Paylaşım alanına eklenen “Zaman Tünelinde Gösterme” kutucuğu, paylaşımların sadece Haber Kaynağında görülebilmesini sağlıyor. Böylelikle daha sonrasında paylaşımları gizlemek için herhangi bir şey yapmaya gerek kalmıyor.

CNET’in haberine göre, kullanıcıların Zaman Tüneline almadıkları paylaşımları arama sonuçlarında ve sadece kendilerinin görebildikleri “Paylaşımlarınız” sekmesinde listelenmeye devam edecek. Facebook Haber Kaynağı için özel paylaşım yapabilme imkanını şu an için sadece web’de bazı kullanıcılarına sunuyor. Özelliğin testlerinin ne zaman tamamlanacağı ve tüm kullanıcılara ulaştırılacağı ise şu an için bilinmiyor.

Facebook tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Profilinizdeki Zaman Tüneliniz Facebook paylaşımlarınızın karşılaştırmalı tarihini görebilmeniz için muhteşem bir yer. Aile veya arkadaşlarla paylaşılan bir şeyin Zaman Tünelinde gösterilmemesi için çeşitli geri bildirimler almıştık. Paylaşımları Zaman Tünelinden gizleme özelliği mevcut olsa da, test ettiğimiz bu özellik paylaşımların nereye kadar yaşayacağını belirleme konusunda daha fazla kontrol imkanı sağlıyor.”

Facebook ve türevi platformlar test ettikleri özellikleri her zaman hayata geçirmeseler de, Haber Kaynağına özel paylaşımların tüm kullanıcılara sunulacak bir imkan olması fazlasıyla muhtemel gözüküyor. Söz konusu özellik, sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılardan gelen geri bildirimlere kulak verdiğini göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER