Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı tasarımında küçük değişikler gerçekleştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağı tasarımındaki küçük değişikliklerin dağıtımına başladı. Söz konusu değişikliklerle yenilenecek olan sitenin arayüzü, daha temiz bir görünüme kavuşacak. Yeni tasarımla birlikte arayüzdeki mavi renkli unsurların önemli bir kısmı ortadan kalkacak. Facebook bu değişiklikle kullanıcılara daha tutarlı bir görünümün sunulacağına ve dolaşımın kolaylaşacağına inanıyor.

Facebook’un tasarımındaki değişiklikler bununla sınırlı kalmıyor. İştiraklerinden biri olan Instagram’ın yorum bölümünü yenileyen şirket, ana uygulamasında da yorumların gösteriminde değişikliğe gidiyor. Bundan böyle Facebook’taki paylaşımlara yapılan yorumlar, mesaj balonları içinde gösterilecek.

Böylelikle yorum bölümündeki diyaloglar da Facebook Messenger sohbetleri gibi görünecek. Yorumların gri balon içinde gösterilmesi sayesinde burada gerçekleşen sohbetleri takip etmek kolaylaşacak.

Facebook Haber Kaynağı dışına çıkan değişiklikler de gerçekleştiriyor

Facebook’un tasarım konusundaki yeniliklerinden bazılarının etki alanı, Haber Kaynağı’nın dışına çıkıyor. Profil fotoğraflarının görünümü konusunda Twitter’ın yolundan yürüyen Facebook, kare çerçeveden yuvarlak çerçeveye geçiş yapıyor. Beğen, Yorum Yap ve Paylaş butonlarını da yenileyen şirket, söz konusu butonları büyütüyor ve görsel açıdan daha sade hâle getiriyor. Yeni tasarım sayesinde dokunmatik ekranda bu butonlara daha kolay dokunulması amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER