Teknoloji

Instagram Reels Facebook Haber Kaynağı’na geliyor

instagram reels facebook

Facebook’un TikTok’tan esinlenerek geliştirdiği formatı artık sadece Instagram’a özgü değil. Instagram Reels içeriklerini artık Facebook uygulamasında Haber Kaynağı’nda görmek mümkün olacak. Kullanıcılar doğrudan Facebook üzerinden Reels oluşturabilecek. Bu destek ilk etapta ABD’deki kullanıcılara sunulacak.

Facebook Reels’i Instagram’ın dışına taşımanın yollarını bir süredir test ediyordu. Çapraz paylaşım için testler de geçtiğimiz ay itibarıyla başlamıştı. Sosyal medya devi şimdi de Instagram’da Reels hazırlayanların videolarını Facebook uygulamasını kullanmasalar bile Facebook’un Haber Kaynağı’nda tanıtmasını mümkün kılıyor.

Reels, Facebook’un TikTok’la mücadelesinde giderek artan bir öneme sahip. Facebook, içerik geliştiricilerini Reels formatına çekmek için aralarında maddi desteğin de bulunduğu yollara başvuruyor. Kısa süre önce davet usulüyle işleyen yeni bir prim programını duyuran Facebook, şimdi de ana uygulamada paylaşım imkanıyla Reels içeriklerini artırmayı hedefliyor.

Facebook’un genç kullanıcıları, şirketin ana uygulamasında pek fazla içerik paylaşmıyor. Bu sosyal medya devinin en önemli güncel sorunları arasında yer alıyor. Reels’in ana uygulamaya gelişinin bu durumu değiştirip değiştirmeyeceği merak ediliyor.

Instagram Reels içeriklerinin Facebook Haber Kaynağı’nda görülmesinin Facebook’un “yaşlanma” sorununa çare bulması kesin değil. Zira Facebook’tan uzaklaşan genç kitlenin içeriklerini burada paylaşmaya da sıcak bakmayacağı söylenebilir. Yine de, Facebook’un da devreye girmesi Reels’in daha çok kullanılan bir özellik olmasının önünü açabilir.

İLGİLİ HABERLER