Manşetler

Facebook Haber Kaynağı’nı bir kez daha değiştiriyor

facebook business suite e-ticaret

Facebook Haber Kaynağı algoritmalarında yine değişikliğe gidiyor. Yapılacak değişikliklerin merkezinde Haber Kaynağı’nın sıralama algoritması bulunuyor. Söz konusu değişikliklerin ilkiyle Haber Kaynağı’nda içerik gösterimi konusunda öncelik yakın arkadaşlara verilecek. İkinci değişiklik ise kullanıcıları kendileri için önemli olan bağlantılarla buluşturacak.

Facebook’un Haber Kaynağı için değişimin doğal bir durum olduğu söylenebilir. Son aylarda videoların sıralaması konusunda değişiklikler yapan sosyal ağ, tıklatma tuzaklarının farkına varılması için de yeni araçlar sunmuştu. Buna ek olarak, reklamla doldurulmuş bazı internet sitelerinin Haber Kaynağı’ndaki sıralaması da aşağıya çekilmişti.

Yapılacak yeni değişikliklerin arkasında Facebook’un geçtiğimiz yıl düzenlediği bir anket bulunuyor. Facebook tarafından Engadget sitesine verilen bilgiye göre, güncelleme kademeli olarak gerçekleştirilecek. Kullanıcılar direkt olarak bir değişiklik fark etmeyecek. Şirketten yapılan açıklamada, değişikliklerle ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Sonuçlar bakımından tüm kullanıcılara uygulanabilecek bir trendden bahsetmek mümkün değil. Bir paylaşımın önemi, kişiden kişiye değişebiliyor. Biz de bu nedenle anketler gerçekleştiriyoruz ve bu modelin inşasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu sayede insanlar için neyin daha önemli olduğu konusunda daha kişisel seviyede bir sinyal alıyoruz.”

Facebook, kullanıcılarının en yakın arkadaşlarını öğrenmek için “En yakın olduğun kişiler kim?” sorusunu doğrudan soracak. Sosyal ağın bu bilgiye uzun yıllardır sahip olduğunu düşününce söz konusu sorunun sorulması kulağa biraz ilginç geliyor. Ancak söz konusu bilgiye bugüne kadar çeşitli verileri sentezleyerek tahmin yoluyla ulaşan Facebook, yeni dönemde tahmin unsurunu işin içinden çıkaracak.

Facebook Haber Kaynağı üzerinde yapacağı değişiklikle bu akışı sadece yakın arkadaşların paylaşımlarının görüldüğü bir yer hâline getirmeyecek. Sadece yakın arkadaşların paylaşımları daha üstte gösterilecek. Bağlantıların gösterimi konusunda da yine anketlerden yararlanan sosyal ağ, aldığı yanıtlar çerçevesinde kullanıcılarının ilgisini çekebileceğini düşündüğü bağlantıları yukarıya taşıyacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER