Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı’nda kontrolü kullanıcılara vermenin yollarını test ediyor

facebook haber kaynağı

Meta, Facebook kullanıcılarının Haber Kaynağı içeriklerini kendi tercihleri doğrultusunda kişiselleştirebilmeleri için yeni yolların test edildiğini açıkladı. Şirketin resmi blogu aracılığıyla yapılan duyuruda, testin küçük bir kullanıcı grubuyla gerçekleştirildiği belirtildi. Test kapsamında Facebook kullanıcıları Haber Kaynağı’nda hangi arkadaşlarının, grupların veya sayfaların içeriklerine daha fazla ağırlık vereceklerini seçebilecek.

Haber Kaynağı’nda içerik sunumunu çok kez değiştiren Facebook, hangi içeriklerin öne çıkarılacağı konusunda farklı yaklaşımları denemişti. 2015’te Haber Kaynağı’nda yakın arkadaşların paylaşımlarını marka ve yayıncı içeriklerinin önüne çıkarmıştı. 2016’da ise algoritmanın arkadaşların paylaşımlarını öne çıkaracak şekilde değiştirildiği belirtildi. 2018’de ise Haber Kaynağı’nda etkileşimin artırılmasına odaklanılacağı ifade edilmişti.

Facebook 2020’de ise Haber Kaynağı’nda güvenilir ve kaliteli mecraların içeriklerini ön plana çıkaracağını açıklamıştı. Şirket, Haber Kaynağı’nın “daha hoş” versiyonunu 2020’nin aralık ayı itibarıyla geri çekmişti.

Facebook kullanıcıları şimdi de Haber Kaynağı içeriklerinde arkadaş, aile, sayfa ve grup içeriklerinin yoğunluklarını ayarlayabilecek. Meta’dan yapılan açıklamada, bu test sayesinde kullanıcıların neyi sevip neyi sevmediklerinin daha iyi şekilde anlaşılmasının amaçlandığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER