Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı daha “anlamlı” içerikleri öne çıkaracak

facebook almanya koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağı içinde önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Sosyal paylaşım sitesi, 2018’de gerçekleştireceği değişikliklerle daha “anlamlı” etkileşimleri öne çıkarmayı hedefliyor. Şirketten yapılan açıklamada, sadece “bakılıp geçilen” paylaşımlar yerine bir tartışma ve sohbet başlatan paylaşımlara öncelik vereceği belirtildi.

Facebook yöneticileri, yapılacak değişikliklerle insanların platformda daha rahat davranacağına inanıyor. Sosyal paylaşım sitesi, geride kalan bir yıllık dönemde toplum üzerinde negatif etki oluşturduğu gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmıştı. Bazı eski Facebook çalışanları da Facebook’un artık toplum için “zararlı” olduğunu öne sürmüştü.

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg de yapmayı planladıkları değişiklikler hakkında bilgi verdi. Zuckerberg, “Servislerimizi kullanmanın sadece eğlenceli olmakla kalmaması, aynı zamanda insanlara iyi gelmesine dair bir sorumluluğumuz olduğunu hissediyoruz.” ifadesini kullandı. Facebook CEO’su, yayıncılar tarafından paylaşılan içeriklerdeki büyük artışın Haber Kaynağı deneyimini daha pasif ve daha az tatmin edici bir hâle getirdiğini belirtti. Sosyal paylaşım sitesi, gerçekleştireceği değişikliklerle etkileşim alan paylaşımları öne çıkarmayı ve bu sayede daha fazla etkileşim oluşturmayı amaçlıyor.

Facebook Haber Kaynağı Müdürü Adam Mosseri ise yapılacak değişiklikleri anlatan bir blog yazısı kaleme aldı. Mosseri, yazıda şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlarınızla etkileşime girmeyi isteyeceğiniz paylaşımları tahmin edeceğiz ve bu paylaşımları Haber Kaynağı’nda daha yukarıda göstereceğiz. Bunlar insanlara tartışmak için ilham verecek ve reaksiyon göstermeyi isteyecekleri paylaşımlar olacak. Bu tavsiye arayan bir paylaşım da olabilir, bir haber makalesi de olabilir.”

Facebook Haber Kaynağı daha “değerli” bir deneyimin kapılarını açabilir

Facebook Haber Kaynağı üzerinde gerçekleştireceği değişikliklerle platformda geçirilen zamanın daha “değerli” hâle gelmesini amaçlıyor. Toplam etkileşim sayısının ve platformda geçirilecek zamanın azalmasını beklediklerini söyleyen Mark Zuckerberg, buna rağmen sosyal ağda geçirilen zamanın daha değerli hâle gelmesini öngördüklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER