Teknoloji

Facebook Gear VR için özel video uygulaması hazırladı

facebook gear vrFacebook Gear VR için özel bir 360 derece video uygulaması hazırladı. Söz konusu uygulama, Facebook’un sanal gerçeklik için hazırladığı ve kendi markasını taşıyan ilk sosyal uygulaması oldu. Facebook’un yeni uygulamasının sosyal ağın tam bir sürümü olmadığını belirtmekte fayda var.

360 derece fotoğraf ve videoları kullanıcıların akışlarından çeken uygulama, medya kuruluşlarının ve bazı seçilmiş kişilerin 360 derecelik içeriklerini de gösterecek. Masaüstünde veya mobilde Haber Kaynağında görülüp saklanan içeriklere de bu uygulama üzerinden erişilebilecek. Uygulama üzerinden videolara reaksiyon göndermek veya videoları Facebook üzerinden paylaşmak mümkün olacak. Şirket, uygulamanın sosyal özelliklerinin de önümüzdeki dönemde artırılacağını belirtmeyi ihmal etmedi.

Facebook’un yeni uygulamasının özünün tam anlamıyla yeni bir seçenek olmadığını belirtmek gerekiyor. Sosyal ağda paylaşılan 360 derece videolar bir süredir Gear VR’ın video uygulamasında gösteriliyordu. Buna ek olarak, kullanıcılar Facebook hesaplarıyla giriş yaptıkları takdirde videolara emojilerle reaksiyon gösterebiliyordu. Şirket, Facebook 360 adını özel bir ses platformunda ve 360 derece kamera kurulumunda kullanmıştı.

Facebook Gear VR uygulaması ile yeni bir dönemin kapısını açmış olabilir

Facebook bugüne kadar sanal gerçeklik için doğrudan bir uygulama hazırlamamıştı. Ancak Gear VR uygulamasıyla birlikte bu durum değişirken, yeni bir dönemin de kapısı açılmış olabilir. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Oculus Connect konferansında daha sanal bir dünyanın işaretini vermişti.

İLGİLİ HABERLER