Teknoloji

Pinterest arama motoru Jelly’yi satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pinterest jellyPinterest Jelly adını taşıyan arama motorunu satın aldığını açıkladı. Bundan 4 yıl önce faaliyete geçen Jelly’nin altında Twitter’ın kurucularından Biz Stone’un imzası bulunuyor. Stone, Jelly ile arama motorunu soru-cevap sistemiyle işleyen bir sosyal ağa dönüştürmeyi amaçlamıştı. Klasik arama motorları için cevaplaması zor bazı soruları doğrudan insanlara yönlendiren Jelly, bu yöntemle pek de başarılı bir deneyim sunamamıştı.

Jelly, Biz Stone’un danışmanlığını yaptığı Fluther isimli başka bir soru-cevap uygulamasının üzerine inşa edilmişti. Fluther, 2007’de Stone ile birlikte Jelly’nin de kuruculuğunu üstlenen Ben Finkel tarafından hayata geçirilmişti. 10 yıl süren macera, Jelly’nin Pinterest tarafından satın alınmasıyla sonuçlandı. Sosyal ağın Jelly’yi kapatmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Biz Stone ise hâlâ detaylar üzerindeki görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Pinterest için Jelly’yi satın almak biraz daha dikkatli bakınca mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Sosyal ağ, Google’ın yetersiz kaldığı konularda oldukça yetenekli bir arama motoru profili çiziyor. Örneğin, Google’da koltuk ya da elbiseler üzerine bir arama yapıldığında genellikle kullanıcıların karşısına arama motoruna göre optimize edilmiş sonuçlar çıkıyor. Pinterest ise kreatif fikirler isteyenlere insanlar tarafından paylaşılmış içerikleri gösteriyor. Arama konusundaki kapasitesini geliştirmek isteyen Pinterest, geçtiğimiz yıl da Lens adını taşıyan ve “Görsel Shazam” olarak nitelenebilecek bir özelliği hayata geçirmişti.

Pinterest Jelly ile yetenek havuzunu da genişletiyor

Pinterest için Jelly’nin kendisinden ziyade sahip olduğu yetenek havuzu daha cazip görünmüşe benziyor. Finkel’in Pinterest’in “ürün büyütme takımı” bünyesinde görev yapacağı belirtilirken, Pinterest’in yatırımcılarından biri olan Biz Stone’un da kurucu ve ana ürün sorumlusu Evan Sharp’ın özel danışmanlığını üstleneceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER