Teknoloji

Facebook canlı yayın özelliğinin kötüye kullanımını önlemek için düğmeye bastı

facebook canli yayin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook canlı yayın özelliğinin kötüye kullanımını engellemek için hazırlanan kısıtlamaların uygulamaya hazır olduğunu açıkladı. Sosyal paylaşım sitesi, kısa süre önce Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen ve platformu üzerinden canlı yayınlanan terör saldırılarının ardından gerekli önlemleri almak için harekete geçmişti.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, bundan böyle canlı yayın aracında “tek darbe” adını taşıyan bir politika uygulanacak. Buna göre, platformun topluluk kurallarını bir kez ihlâl edenlerin canlı yayın özelliğinden yararlanması belirli bir dönem için engellenecek. Söz konusu ihlâller sadece canlı yayın aracıyla sınırlı tutulmayacak. Facebook’taki profillerinde zararlı olduğuna karar verilen bir bağlantı paylaşan kullanıcıların da canlı yayın imkânından yararlanması engellenecek.

Yeni kısıtlamalar, Facebook’un kısa süre önce duyurduğu “Tehlikeli Bireyler ve Organizasyonlar” politikasıyla da örtüşüyor. Sosyal ağ, bu politikaya dayanarak ABD’de aşırı sağın ünlü isimleri Paul Nehlen, Alex Jones ve Milo Yiannopoulos’un Facebook ve Instagram hesaplarını askıya almıştı.

Facebook’un itibardan sorumlu başkan yardımcısı Guy Rosen, öncelikli amaçlarının canlı yayın aracının kötüye kullanımını engellemek ve aracın pozitif kullanımını teşvik etmek olduğunu belirtti. Rosen, söz konusu kısıtlamaların kapsama alanını önümüzdeki dönemde genişletmeyi planladıklarını da dile getirdi. Facebook yakında Topluluk Standartları’nı ihlâl eden kullanıcıların reklam oluşturmasını da engelleyecek.

Facebook canlı yayın aracının Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen bir terör saldırısının yayınında kullanılmasının ardından bir daha böyle bir olayın tekrarlanmaması için elinden geleni yapmıştı. Bu doğrultuda görüntü ve video analiz teknolojisini geliştirmek için de yatırım yapan sosyal ağ, üniversiteler ve araştırmacılarla 7.5 milyon dolar değerinde işbirliği yaptığını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER