Eğlence

Facebook canlı yayın özelliği için kesenin ağzını açmış

facebook canli yayinGünümüzde pek çok şirket, canlı yayın işinden para kazanmayı amaçlıyor. Ancak Facebook ilk etapta kasasından para çıkartma yolunu seçmişe benziyor. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir haber, sosyal paylaşım sitesinin 140 medya şirketine ve ünlüye canlı yayın özelliğini kullanmaları için toplamda 50 milyon dolar ödediğini gösteriyor.

Facebook bu anlaşmayla canlı yayın bölümünü sürekli olarak hareketli tutmayı ve gözden kaybolmasını engellemeyi amaçlıyor. Servise olan ilgiyi yüksek tutmak da Facebook için ekstra gelir anlamına geliyor.

Facebook’ta kullanıcılar tarafından oluşturulan video içerikler büyük yer kaplıyor. Ancak platform bu konuda halen Google’ın sahibi olduğu YouTube’ın arkasında yer alıyor. Canlı video yayını pazarına Snapchat ve Twitter’ın sahibi olduğu Periscope’tan sonra adım atan Facebook, bu alanda liderliği elde etmek için şov dünyasının yardımını alıyor.

Facebook canlı yayın özelliğini anlaşmalarla destekliyor

Facebook canlı yayın platformunu kuvvetlendirmek için içerik sahiplerinden destek aldığını gizlemiyor. Ancak şirketin aradığı desteğin maddi boyutunun ölçeği bilinmiyordu. 50 milyon doları aşkın bütçenin 140’tan fazla iş ortağı arasında eşit paylaştırılmadığı belirtiliyor. Söz konusu 140 iş ortağının arasında CNN, New York Times, Vox Media ve Mashable gibi medya şirketleri ve Gordon Ramsay, Deepak Chopra ve Kevin Hart gibi isimler de yer alıyor.

Örneğin, sızan belgeler Facebook’un CNN ile 2.5 milyon dolar karşılığında anlaştığını gösteriyor. The New York Times ise 3.03 milyon dolar karşılığında sosyal paylaşım sitesiyle anlaştı. BuzzFeed ise Mart 2016 ve Mart 2017 arasında Facebook canlı yayın platformunu kullanması karşılığında 3.06 milyon dolar alacak.

Gelecekte video odaklı bir sosyal paylaşım sitesine dönüşmeyi planlayan Facebook, bu hedef doğrultusunda canlı yayın özelliğine büyük önem veriyor. Şirket, platformun getirdiği ilk sonuçlardan oldukça memnun gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER