EğlenceManşetler

Facebook canlı yayın özelliğini Android’e getiriyor

facebook canli yayin android

Facebook canlı yayın özelliğini önümüzdeki haftadan itibaren Android uygulamasını kullananlara da ulaştıracağını açıkladı. Dağıtımda öncelik yine ABD’deki kullanıcılarda olacak, ardından özellik küresel çapta Android cihaz sahiplerine sunulacak.

Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarına canlı video yayını yapma imkanı veren Facebook Live özelliğini, ilk olarak ABD’deki iOS cihaz sahiplerinin kullanımına sunmuştu. Bugün itibarıyla 30’u aşkın ülkede daha Facebook üzerinden canlı yayın yapılabilecek. Şirket, önümüzdeki haftalarda canlı yayın yapılabilen ülke sayısını da artırmayı planlıyor.

Facebook canlı yayın konusuna son aylarda epey yoğun bir ilgi gösteriyor. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcıların Haber Kaynaklarına daha yoğun gerçek zamanlı içerik paylaşımı yapmayı amaçlıyor. Facebook’un önemli rakiplerinden biri olan Twitter, geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdiği Periscope uygulamasıyla mobil cihazlarla internet üzerinden canlı yayın konusunda kendisine önemli bir avantaj sağlamayı başarmıştı. Bu avantajın Facebook’un canlı video yayını konusundaki etkinliğini artırmasının ardından korunup korunamayacağı ise Twitter ve Periscope cephesine dair en önemli sorular arasında yer alıyor.

Facebook canlı video yayını özelliğini Android’e taşıdığının duyurusunu yaparken, kullanıcılarının video izleme alışkanlıklarına dair bazı istatistikler paylaşmayı da ihmal etmedi. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcıların ortalama video izleme sürelerinin video canlı değilken üç katına çıktığını belirtirken, canlı yayın izleyenlerin yüzde 50’den fazlasını Android kullanıcılarının oluşturduğu ifade edildi. Facebook Live’ın kapsamının genişlemesiyle birlikte bu istatistiklerin de değişeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER