Manşetler

Face ID’li iPhone SE 2’nin çıkışı eylül ayına kalabilir

iphone se 2

iphone se 2Çıkan haberlere bakılırsa, Apple gerçekten de iPhone SE 2 olarak anılan bir telefon üzerinde çalışıyor. Ancak bu telefonu ne zaman göreceğimiz konusunda belirsizlik hâlâ sürüyor. Tedarik zincirindeki kaynaklardan gelen en son haberler, bu telefonun eylül ayında, iPhone XI ve diğer 2018 model iPhone’larla birlikte tanıtılacağı şeklinde. Ayrıca bu telefonda da Face ID bulunacak.

Güvenilirlik konusunda karışık bir geçmişe sahip olan Mac Otakara, Çinli aksesuar üreticisiyle gerçekleştirdiği sohbete dayanarak bu tahminde bulunuyor. Yani söz konusu iddiaya biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor. Daha önceleri iPhone SE 2’nin bu yılın başlarında, iPhone SE’nin 2016’daki çıkışıyla hemen hemen aynı dönemde çıkması bekleniyordu.

Mac Otakara’nın kaynakları, Apple’ın cihaz için son tasarıma henüz karar vermediğini söylüyor. Bu da telefonun çıkışının eylül ayına ötelenmesinin mantıklı olduğunu gösteriyor. Telefonun ekranının 4 inç kadar küçük ya da 6 inç kadar büyük olacağı kaynaklar tarafından öne sürülüyor. Bu tahmin kafanızı karıştırabilir, ancak büyük ihtimalle çerçeve alanının büyüklüğüne bağlı olarak ekranda da radikal değişiklikler olacaktır.

iPhone SE 2’nin Face ID’yi mümkün kılan True Depth kamera sistemini barındırması kesin gibi görünüyor. Ayrıca Ana ekran düğmesi bulunmayacak, ekranın üst kısmında çentik de olacak. Apple’ın yüzle kilit açma özelliğini giderek daha fazla biçimde kucaklayacağını görüyoruz.

Daha önceki dedikodular, iPhoen SE 2’nin arkasının camla kaplı olacağı, bunun da kablosuz şarja imkan tanıyacağı söyleniyordu. Diğer özellikler de iPhone X’dan alınacaktı. Büyük ihtimalle, iPhone X’un boyutları kırpılmış bir versiyonunu göreceğiz.

Önceleri iPhone SE 2’nin bu ay içinde tanıtılacağı söyleniyordu. Ancak mayıs ayının tam ortasına geldik ve hâlâ Apple’dan yeni iPhone ile ilgili bir haber duymadık. Üstelik şirket daha yeni kırmızı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini çıkardı. Yaz öncesi yeni bir telefon daha çıkarması düşük ihtimalli gibi görünüyor. Yine de, iOS 12 ile ilgili detayları görme fırsatı elde edeceğimiz WWDC 2018 etkinliğini beklemekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER