Manşetler

Video: Kırmızı iPhone 8 Plus Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

kırmızı apple iphone 8 plus kutu açılımı

Apple ilk kez geçen yıl kırmızı renkli iPhone modellerini çıkarmıştı. Bu yıl da benzer bir adımın gelmesini bekliyorduk. Apple yüzümüzü kara çıkarmadı ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, baharı karşılarken kırmızı renkli iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleriyle karşımıza çıktı. 13 Nisan’dan itibaren yurt dışında satışa sunulan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED ürünleri nisan ayının ortalarında ülkemizde de piyasaya sunulmaya başlandı. Mevcut iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleriyle aynı fiyatlardan satılıyor. Piyasaya çıkıştan hemen önce, kırmızı renkli iPhone 8 Plus elimize ulaştı. Türkiye’de iPhone 8 Plus’ın kırmızı renkli versiyonuyla tanışan ilk yayınlardan bir tanesi olmanın heyecanını sizinle paylaşıyoruz.

Kırmızı renkli iPhone 8 Plus, kırmızı tonların olduğu bir kutuyla geliyor. Kutunun dışında arkası dönük, kıpkırmızı bir iPhone 8 Plus fotoğrafı mevcut. Ayrıca iPhone yazıları ve Apple logoları da kırmızı tonlarıyla kenarlara yerleştirilmiş. Elimizde, iPhone 8 Plus’ın 256 GB kapasiteli versiyonu bulunuyor.

Kutunun kapağını kaldırdığımızda karşımıza çıkan ilk parça, diğer iPhone’larda olduğu gibi bir zarf oluyor. Bu zarfın içine başlangıç kılavuzu, SIM kart iğnesi ve Apple çıkartmalarının yanı sıra (PRODUCT)RED kartı da eklenmiş. Bu kartın kırmızı yüzü zarftan görünüyor, böylelikle kırmızı renkli bir iPhone 8 Plus’ı kutusundan çıkardığımızı daha kapağı kaldırır kaldırmaz anlıyoruz.

Daha sonra karşımıza iPhone 8 Plus çıkıyor. Bu kırmızı renkli modelle ilgili yorumlarımızı biraz sonraya bırakıp devam edelim. Telefonun altında 5 vatlık şarj adaptörü, Lightning uçlu EarPods, 3.5mm-Lightning dönüştürücü ve Lightning-USB kablosu yerleştirilmiş şekilde bekliyor.

kırmızı iphone 8 plus

Apple bu yıl (PRODUCT)RED, yani kırmızı renkli iPhone’larda geçen yılın iPhone’larına göre iki önemli değişiklik yapıyor. Bunlardan ilki arka yüzde camın kullanılması ve farklı bir kırmızı tonunun seçilmesi. Parlak kırmızı yüzey, hafif koyuya kaçan tonuyla geçen yılki modelin kırmızısına göre daha güzel bir görünüme sahip.

Ondan daha dikkat çekici değişiklik ise ön tarafta. Geçen yılın kırmızı iPhone modelleri ön yüzü beyaz renkte gelmişti. O zamanlar Apple’ın neden beyaz yerine siyahı tercih etmediğini soranlar, siyahın daha çok yakışacağının düşünenler olmuştu. Hatta beyaz renkli ön panelin siyaha dönüştürüldüğü bazı modifikasyon çalışmalarına YouTube’da rastlamak mümkündü. Apple, o eleştirileri ve yorumları dikkate aldığını gösteriyor. Kırmızı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, siyah ön panelle karşımıza çıkıyor.

Kırmızı-beyaz mı, yoksa kırmızı-siyah mı? Kişiden kişiye değişir, ancak siyah renkli ön panelin kullanılması ekranın sınırlarının belli olmamasını sağlıyor, böylelikle kullanım sırasında daha iyi bir görsel deneyim elde ediliyor.

kırmızı iphone 8 plus

iPhone 8 Plus’ın kenarları kırmızı renkli metalle çevrili. Kenarlara baktığımızda ses kapatma düğmesi, ses tuşları, Lightning portu, hoparlör, mikrofon, güç butonu, nanoSIM kart yuvası gibi bileşenleri kenarlarda görüyoruz. Arkada ise 12 megapiksel çözünürlüklü çift kamera sistemi, hafif çıkıntı yapacak şekilde duruyor. Arkadaki Apple logosu, iPhone ve (PRODUCT)RED markaları da hafif koyu renge kaçan yansıtmalı yüzeyleriyle kırmızı rengin çekiciliğini tamamlıyor.

Kırmızı renkli modeller, tam da iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın raflara çıktığı zamanla yeni iPhone’ların piyasada beklendiği zamanın arasındaki sürenin ortasında geldi. Yeni bir iPhone satın almayı düşünen, ancak yeni iPhone’un çıkacağı zamanın yaklaştığını düşünüp beklemeye başlayanlar için, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED, daha şimdiden bir iPhone almaya teşvik edebilir. Bir yandan daha güncel bir seçeneği kullanma zevkini yaşarken bir yandan da HIV/AIDS ile mücadeleye katkıda bulunabilirsiniz.

kırmızı iphone 8 plus

iPhone 8 Plus’ın kırmızı renkli versiyonu teknik özellikler bakımından diğer modellerle ortak. iPhone 8 Plus inceleme yazımızda bu modelle ilgili yorumlarımızı bulabilirsiniz. Ancak yakında kırmızı iPhone 8 Plus’ın nasıl bir deneyim sunduğunu konu alan özel bir inceleme yayınlamayı planlıyoruz. Şimdilik sizi iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED kutu açılımı ile baş başa bırakalım. İyi seyirler!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER