Teknoloji

Apple WWDC 2018’i düzenleyeceği tarihi açıkladı

wwdc 2018

wwdc 2018Apple‘ın geleneksel Dünya Geliştiriciler Konferansı, yani WWDC, bu yıl da haziran ayında düzenlenecek. Apple, 2018’de yeniden San Jose’ye geri dönüş yapmayı planlıyor. WWDC 2018, 4-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geliştiriciler 22 Mart günü, Türkiye saatiyle akşam 9’dan itibaren Apple’ın WWDC sitesi üzerinden bilet başvurusunda bulunabilecekler. Biletler 23 Mart’ta, rastgele biçimde dağıtılacak.

Geçen yılın etkinliği duyurular bakımından bir hayli zengindi. HomePod, yeni iMac Pro, iOS 11, 10.5 inç iPad Pro, macOS High Sierra, watchOS 4, ARKit gibi donanım ve yazılım duyuruları gerçekleştirilmişti. Bu yılın etkinliğinde de macOS ve iOS’in gelecek versiyonlarıyla tanışacağız. Aynı zamanda son zamanlarda dedikoduları yapılan daha ucuz fiyatlı iPad’ler ve MacBook’ları da etkinlikte görebiliriz.

Hiç şüphesiz, odak noktasında iOS’in geleceği, özellikle iOS 12 olacaktır. Apple’ın iOS 12 ile birlikte yeni özelliklerden daha çok kararlılık ve performans üzerinde duracağı söyleniyordu. Şirketin iPhone, iPad ve Mac’lerde çalışabilecek evrensel uygulamalar da çıkarabileceği söyleniyor. Ayrıca daha önce de, Apple’ın Animoji karakterlerini, Face ID kameralı yeni bir model sayesinde iPad’lere de getireceği iddia edilmişti.

iPad için iOS 12’de uygulamalar içinde sekmelerin bulunacağı söyleniyor. Ancak Apple’ın tabletleri için daha önemli yazılım güncellemelerinin gelecek yıl geleceği söyleniyor. Buna ek olarak Apple’ın 2019’da iOS’in ana ekranını yeniden tasarlayacağı da söyleniyor. Eğer Apple, WWDC’de geçmişteki gibi hareket ederse, iOS 12’nin ön izleme sürümünü haziran ayında çıkarmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER