Teknoloji

Apple iOS 12’de önce performans ve dayanıklılığa odaklanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ios 12Apple iOS 12 üzerindeki hazırlıklarına bir süredir devam ediyor. Ancak Axios sitesinde yer alan bir habere göre, şirket söz konusu hazırlıklardaki odak noktasını değiştirmişe benziyor. Apple’ın başkan yardımcısı Craig Federighi’nin yazılım birimine bazı önemli özellikler üzerinde çalışmak yerine iOS 12’nin performans ve dayanıklılık sorunları üzerine odaklanma talimatı verdiği söyleniyor.

Bu doğrultuda ilk olarak aralarında Ana Ekran’ın yenilenmesi gibi projelerin dondurulduğu belirtiliyor. iOS 12 üzerinde çalışan ekibin hâli hazırda hataları düzeltmek, küçük iyileştirmeler ve platformu yönetme yeteneği üzerine yoğunlaştığı ifade ediliyor.

iOS 12 hazırlıklarında odak noktası performans ve dayanıklılığa kaysa da, bu durum iOS 12’nin yeni bir özellik sunmayacağı anlamına gelmiyor. Yeni işletim sistemi artırılmış gerçeklikte iyileştirme, yeni sağlık özellikleri ve gelişmiş ebeveyn kontrollerini beraberinde getirecek. Ana Ekran’ın yenilenmesi gibi değişiklikler ise 2019’a ertelenmiş gibi görünüyor.

Axios’un haberine göre, Craig Federighi iOS 12 ile ilgili plan değişikliğini bu ayın ilk günlerinde gerçekleştirdiği bir toplantıyla yazılım ekibine duyurdu. Apple’ın plan değişikliği öncesinde Ana Ekran değişikliklerinin yanı sıra CarPlay deneyiminde, yerleşik Mail uygulamasında, fotoğraf düzenlemesi ve paylaşımında yenilikler üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Apple iOS 12’yi büyük ihtimalle haziran ayında tanıtacak

Apple iOS 12’yi büyük ihtimalle haziran ayında WWDC geliştirici etkinliğinde duyuracak. Şirket bu etkinlikte macOS, tvOS ve watchOS gibi platformlarındaki yenilikleri de kamuoyuyla paylaşacak. iPhone ve iPad sahipleri, iOS 12’den önce iOS 11.3 ile tanışacak. İlkbaharda yayınlanacak iOS 11.3 dikkat çekici yenilikleri beraberinde getirecek. Cupertino merkezli şirket, söz konusu yeniliklerden bazılarını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Apple işletim sisteminin public beta sürümünü de geçtiğimiz hafta yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER