Teknoloji

Evernote gizlilik politikası konusunda geri adım attı

evernote premium

evernote gizlilik politikasiEvernote gizlilik politikası için hazırladığı değişiklik teklifini geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşmıştı. Şirketin teklifinde “Evernote çalışanlarının içeriklerinize bakmasını engelleyemezsiniz.” şeklinde bir ibarenin yer alması ise yüksek sesli tepkileri beraberinde getirmişti. Evernote daha sonra yaptığı açıklamada, bu işlemin sadece otomatik öğrenme analiz yeteneğini geliştirmek için yapıldığını vurgulamıştı. Tüm kişisel bilgilerin gizlendiğinin de altı çizilmişti.

Ancak bu durum zararı geri döndürmek adına yeterli olmamıştı. Şirket şimdi bu gizlilik politikası değişikliğini opsiyonel kılacağını açıkladı.

Evernote’tan yapılan yeni açıklamada, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda yeni gizlilik politikası teklifinde de bazı değişikliklerin yapıldığı belirtti. Gizliliği işin merkezinde tutmayı sürdürdüğünü vurgulayan şirket, önümüzdeki aylarda gizlilik politikasının revize edileceğini açıkladı. Bu doğrultuda, eğer kullanıcılar onay vermezse bilgilerinin Evernote çalışanları tarafından okunması gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Evernote gizlilik politikası için yeni bir tarih açıklamış değil

Evernote daha önce yeni gizlilik politikasını 23 Ocak 2017’de devreye sokacağını açıklamıştı. Ancak revizyon kararının alınmasıyla birlikte bu tarih boşa çıkmış oldu. Şirket, yenilenen gizlilik politikasının yürürlüğe gireceği tarih konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER