Teknoloji

Evernote Android uygulaması yeni sürümle yepyeni tasarıma geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

evernote-android-yeni-tasarim-120315

Evernote Android uygulaması için yeni bir tasarımı hayata geçirdi, uygulamayı Google’ın Lollipop için hazırladığı tasarım yönergeleriyle uyumlu hâle getirdi. Her ne kadar son tasarım değişikliğinden beri fazla bir değişiklik olmamış gibi görünse de, Evernote görsel değişikliklerden daha fazlasının olduğunu, işlevlerde yapılan düzenlemelerle birlikte Android cihazlarında not alma işlevinin daha iyi hâle getirildiğini kaydetti.

Yeni güncellemenin getirdikleri arasında hem gölgelendirmelerle hem de derinlik efektleriyle tamamlanan sade bir tasarım bulunuyor. Bununla kullanışlılığın artırılmasına katkıda bulunuluyor. Şirket en son tasarımın tek bir bitişik ekran yerine bağımsız katmanlardan oluştuğunu, katmanların da hem kılavuzluk sunan hem de ekranlar arsında geçişi pürüzsüz hâle getiren animasyonlarla birleştirildiğini vurguladı.

evernote-android-tasarim-cizgisi-120315

Minimalist işlevler, Evernote’un belirttiğine göre yeni tasarımın simgeleri arasında yer alıyor. Yeni not editörü Android’de şimdiye kadar kullanılmış en sade ve seyrek öğelerin bulunduğu editör olarak nitelendirilirken, gereksiz unsurların atılmasıyla birlikte daha temiz ve dikkat dağıtıcı nesnelerden yoksun bir arayüzde çalışmak mümkün oluyor. Bunun yanı sıra katılımcılığı artıracak işlevler de güncellemeyle birlikte, doğal ve kolaylıkla öğrenilebilir yollarla kullanıcılara sunuluyor.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin de bu yeni tasarıma katkısı oldu. Böylelikle kullanıcılar da talep ettikleri bazı unsurları yeni tasarımda görebilecekler. Yeni düğme tasarımları bunların arasında yer alıyor. Aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek Evernote Android uygulamasının yeni sürümünü indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER