Teknoloji

Andy Rubin’in şirketi Essential’ı Carl Pei’nin kurduğu Nothing satın aldı

essential phone android 10 nothing

OnePlus’ın kurucusu Carl Pei, geçtiğimiz ayın sonlarında Nothing adını taşıyan yeni girişimini duyurmuştu. Şirketin ilk ürününün tamamen kablosuz bir kulaklık olacağı da açıklanmıştı. Uzun vadede birine bağlanan cihazlardan oluşan bir ekosistem kurmak isteyen Carl Pei’nin bunun için attığı en son adım da dikkat çekici. Android’in babalarından Andy Rubin tarafından kurulan akıllı telefon şirketi Essential, Nothing tarafından satın alındı.

Essential da yola benzer şekilde bir cihaz ekosistemi oluşturma hedefiyle çıkmıştı. Dolayısıyla Nothing ile ortak bir hedefin olduğu söylenebilir. 9to5Google’ın ulaştığı kayıtlara göre, Essential’ın fikri mülkiyetleri ve marka varlıkları Nothing’e aktarıldı.

Söz konusu transfer için başvurunun 1 Kasım 2020’de yapıldığı ve sürecin 6 Ocak 2021’de tamamlandığı görülüyor. Transfer edilen unsurlar arasında tescilli markalar, logolar ve Essential markası da bulunuyor.

Essential PH1 başarılı bir ürün olmasa da, şirket daha tek bir cihaz satmadan piyasa değerini 1 milyar doların üstüne çıkarmıştı. Essential farklı telefonlar çıkarmayı planlasa da, bir süre sonra bu planları da askıya almıştı. Andy Rubin’in Google döneminde yaşanan olaylar da Essential’ın ilerlemesini etkilemişti.

Essential teknolojisinden Nothing bünyesinde nasıl yararlanılacağı konusunda tahminde bulunmak çok zor değil. Nothing’in çıkaracağı akıllı telefonlarda Essential’ın patentlerinin izlerini görmek sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER