Teknoloji

Nothing: OnePlus kurucusunun yeni şirketinin adı belli oldu

nothing qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus’ın kurucularından Carl Pei, bir süredir sinyallerini verdiği yeni girişimini sonunda duyurdu. Pei’nin yeni şirketi Nothing (Hiçbir şey) adını taşıyor. OnePlus’ın kurucusu, bu isimle teknolojinin insan hayatına neredeyse görünmezmiş gibi karışmasını ve göze batmasını istemediklerini belirtti.

Pei, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Teknolojinin en güzel hâli doğal olması ve sezgisel biçimde kullanılabilmesi. Yeterli seviyede ilerleyen bir teknoloji, arka plana karışacak ve ‘hiçbir şeymiş gibi’ görünecektir.”

Bu açıklamanın ne tarz ürünleri işaret ettiği konusunda bir şey söylemek zor. Ancak Pei’nin kolay kullanılabilen ve karmaşık olmayan cihazlardan bahsettiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Nothing’in hangi kategorilerde ürün sunacağı da belirsizliğini koruyor. Ancak odak noktasında akıllı ürünler bulunacak. Bu da şirketin akıllı telefon veya TV gibi ürünler üretmeyeceğini düşündürüyor.

Carl Pei, daha önce verdiği bir röportajda ses ve müzik ürünlerinden bahsetmişti. Dolayısıyla Nothing’in kulaklık veya hoparlör çıkarması sürpriz olmayacaktır. Ancak şirketin cihaz satışı yapacağı biliniyor. The Verge sitesine konuşan Pei, hem donanımdan hem de yazılımdan para kazanmayı istediklerini dile getirdi.

Nothing markalı ilk ürünler, 2021’in ilk yarısında raflardaki yerini alacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu ürünlere dair bilgilerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER