Manşetler

En yeni Galaxy Note 10 ve Note 10+ dedikoduları: Ultra hızlı kablolu ve kablosuz şarj

galaxy note 10

Samsung Galaxy Note 10 ve daha büyük ekranlı Galaxy Note 10 Plus’ın 7 Ağustos’taki tanıtımına yaklaştıkça, bu cihazlara ait daha fazla ayrıntı ve fotoğraf ortaya çıkıyor. Fotoğraflar ve teknik özelliklerle ilgili en son gelişme daha büyük ekranlı Plus modeliyle ilgili ve WinFuture tarafından paylaşılmış.

Paylaşılan fotoğraflar ve bilgiler, daha önce konuşulanlarla örtüşüyor. Note 10 Plus 6.8 inç ekrana sahip olacak, ancak bugünün Galaxy Note 9 cihazına benzer bir görünümle gelecek. Samsung’un çerçeveleri inceltme ve daha verimli bir tasarım sunma yolunda attığı adımlar daha büyük ekran kullanımına izin veriyor. Buna rağmen telefon elinizde çok fazla rahatsızlık da yaratmayacaktır.

WinFuture’a göre, Note 10 ve Note 10 Plus arasındaki farklılıklardan bir tanesi, sadece ikincisinin microSD kart yuvası barındıracak olması. Ayrıca iki telefonda da 3.5mm kulaklık jakı bulunmayacak.

Öte yandan Samsung şarj hızında biraz sıçrama yapmayı da planlıyor. Note 10 ve Note 10 Plus’ta kabloyla şarjı 45W sınırına kadar yükseltmeyi planlıyor. Şirketin yakında çıkaracağı kablosuz şarj aksesuarı sayesinde de 20W şarj mümkün olacak. Plus modelinde 4300 mAh kapasiteli pil bulunacak.

Kablosuz şarjın 20W ya da 25W olacağına dair söylentiler vardı. Twitter’ın ünlü sızıntı kaynaklarından @OnLeaks, Samsung’un bir başka cihazı en yeni Samsung telefonlarıyla kablosuz şarj etmeye izin veren PowerShare özelliğinin 15W güç çıkışı sağlayacağını söylüyor. Bu sayede kulaklıkları veya diğer telefonları hareket hâlindeyken şarj etmek daha verimli olacaktır.

Teknik özelliklere tekrar geri dönecek olursak, Note 10 Plus modelinin hem yeni duyurulan Snapdragon 855 hem de Samsung’un kendi 7nm tasarımı işlemcisi Exynos 9825 bulunacak. Türkiye’de ikinci işlemcili cihazların satılacağını tahmin ediyoruz.

Öte yandan cihazın arkasında üç adet kamera bulunacak. 12MP standart, 16MP geniş açılı ve 12MP telefoto kamerayı göreceğiz. Bunun yanı sıra bir de derinlik algılama amaçlı uçuş süresi kamerasını göreceğiz. Ana kamera f/1.5, f/1.8 veya f/2.4 gibi üç farklı diyafram açıklık değeri arasında geçiş yapabilecek.

galaxy note 10

S Pen ile ilgili olarak, en son dedikodular Temassız Komut adı verilen, Samsung’un ekran kalemiyle telefonu ekrana dokunmadan kontrol etme ve arayüzde gezinme özelliğiyle ilgili. Samsung daha önce S Pen’in ekran üstünde havada bekletildiğini algılayan yazılım özelliklerini eklemişti. Bu sefer ne gibi özelliklerin geleceğini merakla bekliyoruz. S Pen’in gümüş renkli Note 10’da mavi renkte geleceği de söyleniyor. Geçen yıl mavi renkli Note 9’un sarı renkli kalemle geldiğini görmüştük.

Note 10 ve Note 10 Plus’ı yan yana gösteren bazı fotoğraflar da paylaşıldı. Bu fotoğraflarda tuhaf olan noktalardan bir tanesi cihazların ön tarafıyla ilgili. Note 10 Plus’ta daha geniş bir selfie kamera deliği görünüyor. Aslına bakarsanız, daha önce buna yönelik dedikodulara rastlamamıştık. Anlaşılan o ki, S10+ modelinde iki adet selfie kamerasına yer veren Samsung’un aynısını Galaxy Note 10+ modeli için de yapacağı düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER