Teknoloji

Elon Musk, X’e reklam vermeyi durduran şirketlere küfretti

elon musk openai

Elon Musk X‘i satın aldığından beri tartışmalı bir yönetim performansı sergiliyor. Zaten mali açıdan istikrarsız durumda olan X, son olarak Nazi destekçisi içeriklerin öne çıkarılması nedeniyle bazı yüksek profilli reklam verenleri kaybetmişti. İlk etapta markaları sorunun çözüleceği konusunda ikna etmeye çalışan Musk, farklı bir stratejiye geçiş yapmışa benziyor. Bir etkinlikte konuşan Musk, platformdan çekilen markalara “Gidin kendinizi becerin” diye seslendi.

The New York Times tarafından düzenlenen DealBook etkinliğinde konuşan X’in sahibi, bu ifadeyi defalarca tekrarladı. Musk, reklam verenlere şu sözlerle seslendi: “Reklam vermeyin. Birisi bana reklamla şantaj yapmaya kalkarsa, parayla mı şantaj yapar? Gidin kendinizi becerin. Anlaşıldı mı? Umarım anlaşılmıştır.”

Musk, günün erken saatlerinde aynı etkinlikte yer alan ve Musk’ın bu ayın başındaki tweet’inin ardından şirketin reklamları çekme kararından bahseden Disney CEO’su Bob Iger’e açıkça atıfta bulunarak “Merhaba Bob” şeklinde seslenmeyi de ihmal etmedi. Iger, X ile olan ilişkisinin Disney için kesinlikle olumlu bir iş birliği olmadığını belirtmişti.

Musk kendisine yönelik “antisemitik” iddialarını inkar etse de, reklam verenlerin X’ten ayrılmasının nedenleri arasında sayılan bir tweet’le etkileşime geçmesinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. X’in sahibi şu ifadeleri kullandı: “O kişiye cevap vermemeliydim… Aslında benden nefret edenlere dolu bir silah verdim.”

X’ten Elon Musk’ın restiyle ilgili açıklama gelmedi

Elon Musk’ın restiyle ilgili olarak X’ten bir açıklama gelmedi. Ancak şirketin CEO’su Linda Yaccarino’nun da Musk’ın katıldığı etkinliğin izleyicileri arasında olduğu ve patronunun ateşli konuşmasını ifadesiz şekilde izlediği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER