Teknoloji

Elon Musk, X’i finansal dünyanızın merkezi hâline getirmeyi planlıyor

x twitter x elon musk x spaces

Elon Musk, finansal yaşamınızın her yönüyle ilgilenmesi amacıyla X’i merkez haline getirmek istiyor. Bu özelliklerin 2024 yılının sonuna kadar kullanıma sunulmaya başlanmasını bekliyor. Musk, perşembe günü X çalışanları ile yaptığı bir toplantıda “ne kadar güçlü olduğunu” gördüklerinde insanların şaşıracaklarını söyledi.

Musk, “Ödeme dediğimde, aslında birinin tüm finansal yaşamını kastediyorum.” dedi ve ekledi: “Parayla ilgiliyse, platformumuzda olacak. Para ya da menkul kıymetler veya ne olursa. Yani sadece arkadaşıma 20 dolar gönder demek değil. Bir banka hesabına ihtiyacınız olmayacak.”

X CEO’su Linda Yaccarino, bu durumun 2024’te “tam bir fırsat” haline gelmesini beklediklerini belirtti. Musk, “Bu durumu gelecek yılın sonuna kadar hayata geçirememek beni şaşırtırdı.” dedi.

X PayPal’ı, PayPal’ın kendi stratejisi ile geçmeyi amaçlıyor

Elon Musk PayPal’ı, yirmi yıl önce kendisinin yazdığı PayPal oyun kitabı ile yenmek istiyor. Şirket şu anda ABD genelinde para iletim lisansları almak için çalışıyor, böylece finansal hizmetler sunabilecek. Musk, perşembe günü çalışanlara, X’in ihtiyaç duyduğu diğer lisansları “önümüzdeki birkaç ay içinde” almayı umduğunu söyledi.

Musk, X’i bir finansal merkez haline getirme planlarını daha önce de tartışmaya açmıştı. Twitter’ı dot-com patlaması döneminin çevrimiçi bankası X.com’un ardından, onun adıyla yeniden adlandırdı. X.com daha sonra PayPal’ın bir parçası haline gelmişti. Daha önce X platformunun yüksek getirili para piyasası hesapları, banka kartları, çekler ve kredi hizmetleri sunacağını belirtmişti. Temel amaç kullanıcılara “dünyanın her yerine anında ve gerçek zamanlı para gönderme” imkanı sağlamak.

X’i finansal hizmetler için zengin bir merkez haline getirmek, platformu WeChat gibi süper uygulamalara benzer bir “her şeyi bir arada uygulama” haline getirme hedefiyle doğrudan bağlantılı görünüyor. Ancak Musk’ın karşılaştığı önemli zorluklar var. İnsanlara böyle bir platforma neden ihtiyaç duyduklarını ikna etmek bir yana, onları X’e tüm finansal yaşamlarını emanet etmeye ikna etmek de önemli bir mücadele olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER