Teknoloji

Elon Musk SpaceX uzay elbisesinin ilk fotoğrafını paylaştı

elon musk spacexElon Musk SpaceX uzay elbisesinin ilk resmi fotoğrafını Instagram hesabı üzerinden paylaştı. Sıra dışı milyarder, elbiseyle ilgili kapsamlı detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

Elbisenin gerçek anlamda çalıştığını belirten Musk, vakum basıncının iki katına çıkarılması adına testlerin yapıldığını ifade etti. SpaceX CEO’su, elbisenin görüntüsü ve işlevi arasında dengeyi tutturmanın “inanılmaz derecede zor” olduğunun altını çizdi.

Musk açıklamasında değinmese de, SpaceX uzay elbisesi şirketin Dragon kapsülüyle uzaya gidecek astronotlar tarafından giyilecek. Basınca dayanıklılık için tasarlanan elbise, uzay yürüyüşlerinde kullanılamayacak. Astronotlar yolculuk esnasında kabin basıncının azalması durumunda SpaceX’in uzay elbisesini giyecek.

 

SpaceX’in araçlarıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek veya bu istasyondan dönecek astronotlar da Musk’ın görücüye çıkardığı uzay elbiselerini giyecek. Amerikan astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyacak diğer şirket olan Boeing de kendi elbisesini geçtiğimiz ocak ayında tanıtmıştı.

Elon Musk SpaceX tarihinin en önemli paylaşımlarından birini gerçekleştirdi

Musk’ın Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın SpaceX’in tarihinin en önemli paylaşımlarından biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Oldukça zarif ve şık görünen SpaceX uzay elbisesi, modern görüntüsünün yanı sıra geçmişin uzay elbiselerine de saygı duruşunda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER