EğlenceTeknoloji

Elon Musk, Disney CEO’su Bob Iger’in kovulmasını istiyor

twitter elon musk

Elon Musk Disney CEO’su Bob Iger’in işine son verilmesini istiyor. Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X’in de sahibi olan eksantrik milyarder, Disney’in X’e reklam vermeyi durdurma kararı nedeniyle öfkeli olduğu Iger’e saldırdı ve CEO’nun kovulması gerektiğini belirtti. Musk, “Bob’un şirketime yaptıkları yüzünden Walt Disney mezarında ters dönüyor” ifadesini kullandı.

Disney’den Musk’ın açıklamalarıyla ilgili olarak henüz bir yorum gelmedi. Ancak Iger’in ilk CEO’luk dönemi sırasında Star Wars, Marvel Studios ve Pixar gibi güçlü markaları satın alarak Disney’i gerçek bir eğlence krallığına dönüştürmesi nedeniyle büyük bir itibar sahibi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Elon Musk’ın beyaz ırkın üstünlüğünü savunanlar arasında popüler olan Yahudi karşıtı bir komplo teorisini desteklemesinin ardından pek çok büyük şirket X’e reklam vermeyi durdurmuştu. Disney de bu şirketlerden biriydi. Musk geçen hafta bu gönderi için üstü kapalı bir şekilde özür dilerken, bir taraftan da reklam vermeyi kesen şirketlere “Gidin kendinizi becerin” diyerek saldırmaktan geri kalmamıştı.

Musk, bu saldırgan ifadeyi kullandığı açıklamayı yaparken de Disney CEO’su Iger’den ayrıca bahsetmişti. Bu özel öfkenin temelinde ise Iger’in “Elon Musk ve X ile olan ilişkinin bizim için olumlu bir ilişki olmadığını hissettik” açıklaması bulunuyor. Zira bu açıklama, Disney’in kararının doğrudan Musk yüzünden alındığı anlamına geliyor.

Elon Musk sorumluluk kabul etmiyor

Büyük markaların X’ten reklamlarını çekme kararı, daha geniş soluklu bir trendin ortasında geldi. Musk, 2022’nin sonlarında şirketin yönetimini devralmasından bu yana platformda nefret söylemi, yanlış bilgilendirme ve komplo teorilerinin artmasına katkıda bulunan bir dizi karar almıştı. Bu komplo teorilerinin bazılarının Musk tarafından gündeme taşındığını belirtmekte fayda var.

Elon Musk, daha önce “Bu reklam boykotu şirketi yok edecek” şeklinde konuşmuştu. Buna rağmen, sorumluluk kabul etmeyen Musk, hatalı tarafın reklam verenler olduğunu ve X’in iflasından reklam verenlerin sorumlu olacağını öne sürmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER