Teknoloji

Elon Musk’ın alev makinesi yok sattı

elon muskSpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, kendisi için kullanılan “eksantrik zengin” tamlamasını sonuna kadar hak ediyor. Hem SpaceX hem de Tesla ile ilginç projelere imza atan Musk, bir yandan da Boring Company adını taşıyan şirketiyle ulaşıma farklı bir yaklaşım getirmek için çalışıyor. Ancak Boring Company’nin bünyesinden çıkan son proje, şirketin portföyüyle pek de örtüşmeyen bir “alev makinesi” olmuştu.

Boring Company, ilk etapta 20 bin adet alev makinesi üretmişti. Musk, alev makinesinin piyasaya sürüldükten sonra 3 saat içinde 100 adet satış rakamına ulaştığını açıklamıştı. 500 dolar karşılığında satılan alev makinelerinden Boring Company’nin elde ettiği gelir de 4 milyon doları bulmuştu.

Musk, Boring Company tarafından üretilen tüm alev makinelerinin tükendiğini açıkladı. Böylelikle şirket yaklaşık 100 saatlik bir süre içinde kasasına 10 milyon dolar civarında bir para koymuş oldu. Ne amaçla kullanılacağı pek de anlaşılmayan bir ürünün kısa süre içinde bu denli ilgi görmesinin şaşırtıcı bir durum olduğu söylenebilir.

Elon Musk: Alev makinesi “süper berbat” bir fikir

Elon Musk, “süper berbat” bir fikir olarak tanımladığı alev makinesini satın alanlara bir yangın söndürücü hediye edeceklerini de Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu. Boring Company, alev makinesinin teslimatına ilkbahar aylarında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER