Teknoloji

e-Devlet veri sızıntısı iddiaları ve siber fidyecilik vakaları ile ilgili online Plus Clouds Topluluğu etkinliği

e-devlet veri sızıntısı

Kişisel verilerin işlenmesiyle, devlet-vatandaş arasındaki hizmet akışının gerçekleştiği e-Devlet sistemi vatandaşın hayatını hayli kolaylaştırdı. Yakın zamanda haberlere konu olan e-Devlet veri sızıntısı iddiaları ise, vatandaşların kişisel verilerinin güvenliği konusunda kafalarında soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. PlusClouds Topluluğu 28 Nisan Perşembe günkü online etkinliğinde, bir yandan bu iddiaları incelerken öte yandan da Ukrayna-Rusya savaşında pek konuşulmayan siber fidyecilik vakalarını ve savaşın son durumunu da mercek altına alacak.

e-Devlet veri sızıntısı durumu söz konusu mu? E-Devlet güvenilir mi? Yeni bir savaş yöntemi olarak: Teknoloji cephesi. Ukrayna-Rusya savaşında teknoloji cephesinde son durum ne? Ukrayna Rusya savaşındaki hacker gruplarının savaşa etkisi nedir? Siber fidyecilik nedir ve bu sisteme karşı önlem almak mümkün mü?

Yukarıdaki tüm sorulara yanıt bulabileceğiniz İsmail Saygılı ile Siber Sohbetler, PlusClouds Community’de yeni gündemiyle 28 Nisan Perşembe 15.00’te, Discord kanalında yayında olacak.

Gündemi takip ederken interaktif bir şekilde sohbete katkıda bulunabileceğiniz
İsmail Saygılı ile Siber Sohbetler
online etkinliğinin gündem maddeleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • e-Devlet sistemi gerçekten hacklendi mi?
  • e-Devlet veri sızıntısı iddiası doğru mu?
  • Ukrayna-Rusya savaşında teknoloji cephesinde neler yaşanıyor? Cephelerdeki son durum nedir?
  • Siber fidyecilik vakası: Ransomware dünyasından ilgi çekici gelişmeler ve incelemeler
  • Bu ay yayınlanan kritik güvenlik zafiyetleri ne?

Aklınıza takılan tüm siber güvenlik sorularıyla bu online etkinliğe davetlisiniz. Gerekli olan bilgiler aşağıda yer alıyor:

Etkinlik davet linki: https://discord.gg/VkUMufR688
Etkinlik hakkında detaylar

İLGİLİ HABERLER