Teknoloji

Dyson Lightcycle Morph ile aydınlatmaya akıl katacak

dyson lightcycle morph

İngiliz ev ürünleri üreticisi Dyson, “akıllı lamba” olarak tanımlanabilecek yeni ürününü duyurdu. Dyson Lightcycle Morph adını taşıyan lamba, kullanıcılarına dört farklı format sunuyor ve gün ışığını takip edebiliyor.

Özel bir mobil uygulamayla birlikte çalışan Lightcycle Morph, yaydığı ışık miktarını o anki gün ışığı seviyesine ve kullanıcının yaşına ya da o anki ruh hâline göre ayarlayabiliyor. Akıllı lamba, Dyson’ın tescilli Heat Pipe teknolojisini barındırıyor.

Önceden belirlenmiş bir kullanım senaryosuna göre tasarlanan pek çok lambanın aksine, Lightcycle Morph’ta kullanıcılara dört farklı kullanım modu sunuluyor. Bu modlar Ambient Light (Ortam Işığı), Task Light (Görev Işığı), Feature Light (Özellik Işığı) ve Indirect Light (Dolaylı Işık) adını taşıyor. Her modun ismi, kullanım senaryosu hakkında bilgi veriyor. Örneğin, Ortam Işığı modunda mavi ışık miktarı azaltılıyor ve mum ışığını hatırlatan bir parıltı oluşuyor.

Dolaylı Işık modunda ise lambanın 360 derece dönebilen başlığından yararlanılıyor ve ışığın tavandan, tabandan veya duvarlardan yansıyarak aktarılması sağlanıyor. Özellik Işığı modunun sanat eserlerinin gösteriminde kullanılabileceği belirtilirken, Görev Işığı modundan da daha fazla ışık gerektiren işlerde yararlanılabiliyor. Işık moduyla ilgili ayarlar, Dyson Link App üzerinden yapılıyor.

Dyson Lightcycle Morph’un alüminyum ve polikarbon kullanılan gövdesinin yoğun miktarda yansıtıcı yüzeyi sayesinde ışık daha geniş bir alana yayılabiliyor. Yeni lambasının darbelere karşı dayanıklı olduğunu vurgulayan Dyson, lambadan çıkan ışığın, tıpkı bir mum ışığı gibi, yumuşak olduğunun da altını çiziyor. Şirket, yeni lambasının kullanıcılarına 60 yıl boyunca kaliteli aydınlatma vaadinde bulunuyor.

Dyson Lightcycle Morph için ne kadar ödemek gerekiyor?

Dyson, yeni lambasının kişiselleştirme özellikleri konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Lightcycle Morph, özel uygulaması aracılığıyla kullanıcılarına daha kişisel kriterler çerçevesinde aydınlatma sağlayacak. Örneğin, yaşı yüksek kullanıcılara daha yüksek bir aydınlatma sunulacak. Kullanıcılar uygulamadaki önceden ayarlanmış programlardan birini seçmenin yanı sıra kendilerine göre düzenledikleri 20 programı kaydedebilecek.

Dyson Lightcycle Morph için iki farklı fiyat mevcut. Masa lambası formatını tercih edenlerin 649.99 dolar ödemesi gerekiyor. Lambader formatının fiyat etiketinde ise 849.99 dolar yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER