Teknoloji

Duolingo’da oyunlaştırılmış müzik dersleri başlıyor

duolingo

Duolingo denince herkesin aklına doğal olarak dil öğrenme uygulaması geliyor. Ancak şirket portföyünü genişletmeye devam ediyor. Bir süre önce matematik derslerinin başladığı platformda müfredata şimdi de müzik dersleri ekleniyor.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “‘Yüzlerce küçük ders’ sayesinde kullanıcılar, 200’den fazla şarkıdan oluşan bir kitaplıktan notaları ve melodilerin nasıl çalınacağını öğrenebilecek. Uygulamanın oyunlaştırılmış öğrenme deneyimini kullanan müzik kursu interaktif derslerle size istediğiniz zaman müzik okumayı ve çalmayı öğretecek.”

Şirketin kurucularından biri olan teknoloji şefi Severin Hacker ise müzik derslerinin gelişini şu sözlerle değerlendirdi: “Matematik ve müziği de tıpkı dil gibi biliyoruz, kültürleri aşıyor ve insanları birbirine bağlıyoruz. Yakında aynı Duolingo uygulamasında matematik ve müzik öğrenebileceksiniz. Üstelik bizimle dil öğrenirken tanıdığınız aynı eğlenceli, ilgi çekici ve etkili deneyimle.”

Paylaşılan ekran görüntüleri, piyano tuşlarıyla eşleştirilmiş müzik notalarının yanı sıra “boşlukları doldurma” ve “çiftleri eşleştirme” gibi oyunları gösteriyor. Müzik dersleri ana ekranın üst kısmında dil ve matematik seçenekleriyle birlikte gösterilecek. Duolingo’nun iOS’te deneyimlenebilen matematik uygulamasında temel seviyeden ileri seviyeye kadar etkileşimli ve oyunlaştırılmış dersler bulmak mümkün oluyor.

duolingo

Duolingo müzik derslerinin detaylarını 11 Ekim’de paylaşacak

Şirket tarafından geçtiğimiz aylarda verilen bir iş ilanı, müzik dersleri için yapılan hazırlığı gözler önüne sermişti. Şimdilik fazla detay paylaşmayan Duolingo, müzik dersleriyle ilgili kapsamlı bilgiyi 11 Ekim’deki Duocon konferansında vermeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER