Teknoloji

Müzik eğitiminde Duolingo’dan yeni bir girişim

duolingo müzik

Duolingo, yeni bir dil öğrenmek veya ziyaret ettiğiniz bir yerin yerel diline aşina olmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir uygulama olarak bilinir. Ancak, yıllar içinde başka konulara da el atan Duolingo, şimdi de müzik öğrenmek isteyenlerin tercihi olmayı hedefliyor. TechCrunch tarafından görülen bir iş ilanına göre, şirket şu anda müzik öğretimi için bir uygulama geliştirmek üzere küçük bir ekip kurmuş durumda.

İş ilanı, “müzik eğitimi konusunda uzman, hem teorik bilgiye hem de uygulamalı öğretim deneyimine sahip” birini arıyor. İşe alınan kişi, uygulamanın “öğrenme bilimine dayalı” olmasını sağlamakla görevli olacak. Duolingo’nun bilinen “yaparak öğrenme” aktiviteleri için “araştırma bulgularını somut fikirlere” çevirmeleri gerekecek. Ayrıca müfredat geliştirme konusunda öncülük etmeleri, uygulamanın henüz çok erken aşamalarda olduğunu gösteriyor.

Eğer ve ne zaman Duolingo’nun Müzik uygulaması piyasaya sürülürse, şirketin ABC uygulamasıyla çocuklara okuma ve yazma öğreten, İngilizce Test uygulamasıyla dil sertifikası veren ve renkli animasyonlar ve interaktif egzersizlerle çarpma, bölme, kesirler, geometri ve ölçümler konularında yardımcı olan Matematik uygulamasını içeren öğrenme uygulamaları listesine katılacak.

TechCrunch’ın belirttiği gibi, şirket gelecekteki hayatta kalması ve gelir artışını sağlamak için muhtemelen çeşitlendiriyor. Ve şu ana kadar plan işe yarıyor gibi görünüyor. Duolingo, 2022’nin dördüncü çeyreğine ilişkin kazanç raporunda (PDF), önceki yıla göre ücretli abonelerinde yüzde 67’lik bir artış yaşandığını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER