Teknoloji

Duet ile iPad’inizi MacBook’un ikinci ekranı yapın

ipad-macbook-duet-display-21121401

Eski iPad’inizi satmaya kıyamıyorsunuz, ancak artık yavaşladığı için pek ihtiyacınızı da karşılamıyor. O hâlde Duet Display uygulamasıyla emektar iPad’inizi MacBook’unuzun ikinci ekranı hâline getirebilir, böylelikle hareket hâlindeyken de iki ekranla çalışmanın avantajını yaşayabilirsiniz.

Aslında iPad’i Wi-Fi bağlantısı üzerinden ikinci ekran gibi kullanmayı sağlayan çeşitli uygulamalar mevcut, ancak bu uygulamalar hızı değişken olan Wi-Fi bağlantısı üzerinden akıcı ve hızlı tepkime süresine sahip görüntüler sunmakta her zaman başarılı olmuyordu. Duet Display uygulaması ise kablo bağlantısı üzerinden çalışıyor. iPad 3 veya daha eski iPad’inizi 30-pin konnektörlü kablo kullanarak; iPad Air 2, iPad Air veya iPad 4’ünüzü de Lightning kablosu üzerinden MacBook’a bağlayabilir, böylelikle ikinci ekran kullanımı için gerekli bağlantı ortamını sağlayabilirsiniz.

Duet Display’in arkasında eskiden Apple’da çalışan mühendisler bulunuyor. Bu uygulama 20,99 TL gibi nispeten yüksek bir fiyata sunuluyor, ancak iPad’i Mac’in ikinci ekranı şeklinde kullanmak gibi bir avantaj için bu parayı vermeye değer görünüyor.

Duet’in kurulumu oldukça basit. Mac bilgisayarınıza Duet’in web sitesinden indireceğiniz yazılımı kurmalısınız. Daha sonra kurulan program gerekli olan görüntü sunucusunu bilgisayara yüklüyor ve ekran bağlantısı için bilgisayar tarafında şartları hâzır hâle getiriyor. iPad’e de Duet Display uygulamasını kurduktan sonra herhangi bir ek ayar yapmaya gerek yok. iPad’i Mac bilgisayara bağlayın, daha sonra her şey kendiliğinden gerçekleşsin.

Bilgisayarda Sistem Tercihleri içinden Ekranlar seçeneğini açarak ekran yerleşimini dilediğiniz şekilde ayarlayabilir, böylelikle farenin iPad’i yerleştirdiğiniz yöne doğru hareket etmiş şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz. Duet, iPad’in Retina ekranı üzerinde 60fps’lik görüntü aktarımının gerçekleştirildiğini iddia ediyor. Gerçekten de iPad Air üzerinde yaptığımız incelemede tepki süresinin epey düşük olduğunu görüyoruz. iPad 3’te de iPad Air’deki kadar düşük olmasa da, tatmin edici bir tepki süresinin varlığı söz konusu.

Her ne kadar Duet iPad ile kullanım için daha elverişli görünse de, iPhone uyumluluğu da taşıyor. Belki iPhone 6 Plus’ınızı Duet Display ile ikinci ekrana dönüştürmek istersiniz.

İki ekranla çalışmak gerçekten fazlasıyla verimli oluyor. Eğer bir monitörünüz yoksa, Duet Display sayesinde çantanızda taşıdığınız iPad’inizi kablosu yardımıyla ikinci ekran gibi kullanabilir, kendinize ikinci bir çalışma alanı açabilirsiniz. 20,99 TL için değer görünüyor. Aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek Duet uygulamasını iPad’inize indirebilirsiniz. Ayrıca yine kaynak bağlantı bölümünde Duet hakkında daha fazla bilgiyi alabileceğiniz web sitesinin bağlantısı da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER