Teknoloji

DuckDuckGo ile her gün yapılan arama sayısı 30 milyona ulaştı

duckduckgo

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Search Engine Journal’da yer alan habere göre, arama motoruyla bir günde yapılan doğrudan arama sayısı 30 milyona ulaştı.

DuckDuckGo’nun bu önemli kilometre taşına ulaşması, 10 yıl gibi uzun sayılacak bir zaman aldı. Arama motorunun bu yıl ivme kazanmasında Facebook’un Cambridge Analytica skandalı, Google’ın hava durumu ve haritalar üzerinden konum takibi yapması gibi olaylar önemli rol oynadı. Büyük şirketlerin karıştığı bu olaylar, internet kullanıcılarını verilerinin işlenmesi konusunda daha hassas bir tavır takınmaya itti.

DuckDuckGo‘nun küresel aramalardaki payının yüzde 0.18 seviyesinde olduğu öngörülüyor. Google’ın yüzde 77’lik payına karşı bu oran fazlasıyla küçük kalıyor.

DuckDuckGo büyümesini sürdürebilir

Küresel arama motoru pazarında Çinli Baidu, yüzde 14’lük bir paya sahip. Microsoft’un Bing’i ise yüzde 5’lik kısmı elinde bulunduruyor. DuckDuckGo henüz önündekilerin çok gerisinde olsa da, verilerin kullanımı konusunda hassaslaşan kullanıcı kitlesinin genişlemesi arama motorunun büyümesi konusunda ciddi bir potansiyel sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER