Teknoloji

Dosya Gezgini Windows 11 ile yenileniyor

windows 11 dosya gezgini

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11, geçtiğimiz gün gözler önüne çıktı. Yazılım devi Windows 11 etkinliğinde pek çok şeyden bahsetse de, Dosya Gezgini konusunda bilgi vermedi. Ancak Windows’un büyük kısmı gibi, Dosya Gezgini de Windows 11’le birlikte kapsamlı şekilde yenileniyor.

“Windows 11 nasıl tasarlandı?” başlıklı videoda, Microsoft’un yeni Dosya Gezgini’ni görmek mümkün oluyor. Dosya Gezgini’ndeki değişiklikler, Office arayüzündeki değişikliklerle birlikte gösteriliyor.

Görünen o ki, uzun süredir Dosya Gezgini ve Office’in parçası olan kurdele arayüzü Windows 11’le birlikte kullanıcılara veda edecek. Dosya Gezgini’nin dokunma kontrollerine uygun şekilde optimize edildiği görülürken, dosya ve klasör operasyonlarına yönelik kontrollerin de üst bölüme yerleştirilmiş olması dikkat çekiyor. Videoda sadece üst bölüm gösterildiği için diğer değişiklikleri görmek mümkün olmuyor. Ancak önümüzdeki hafta Windows 11’in ön izlemesi yayınlandığında bu konuda daha fazla bilgiye ulaşılabilecek.

Windows 11 ile birlikte Dosya Gezgini üzerinde yapılan değişiklikler, geniş ölçekli görsel yenilemenin bir parçası olarak değerlendirilebilir. Microsoft’un pek çok kişinin hayalini kurduğu sekmeli Dosya Gezgini tasarımını tercih etmemesinin ise hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER