Teknoloji

DJI Mavic Air drone resmi tanıtımdan bir gün önce ortaya çıktı

dji abd

dji mavic airDJI geçtiğimiz hafta 23 Ocak’ta bir etkinlik düzenleyeceğini açıklamış, ancak bu etkinlikte duyuracağı ürün konusunda sessiz kalmayı seçmişti. Buna rağmen, kaynaklar şirketin Mavic Air adını taşıyan yeni drone’unu tanıtacağını belirtmişti. Kaynakların bilgileri, etkinliğe bir gün kala doğrulandı. DJI Mavic Air drone’a ait fotoğraf ve özellikler internete sızdı.

Mavic Air, 23 Ocak’ta Türkiye saatiyle 18:30’da başlayacak etkinlikte gözler önüne çıkacak. Söz konusu etkinlik New York’ta gerçekleştirilecek.

Sızan bilgilere göre, Mavic Air’de 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunacak. Bu kamera, panorama modunda çekim de yapabilecek. 4K çözünürlüklü video kayıt gerçekleştirebilen kamera, 21 dakika boyunca havada kalabilecek. Dört adet katlanabilir ayağı bulunan drone’un önünde, arkasında ve altında çarpışma önleme sistemi yer alıyor. Hareketle kontrol edilebilen ve üç yönlü bir tutma düzeneği bulunan Mavic Air; siyah, beyaz ve kırmızı renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

DJI Mavic Air drone’un fiyatı hâlâ bilinmiyor

Son sızıntı DJI Mavic Air drone ile ilgili pek çok detayı ortaya çıkarsa da, bazı önemli noktalar hâlâ belirsizliğini koruyor. Kamera sensörünün boyutları, çerçeve oranı ve kullandığı codec türü bilinmeyenler arasında dikkat çekiyor. Buna ek olarak, drone’un fiyat etiketinde yazacak rakam da henüz gün yüzüne çıkmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER