Teknoloji

Gboard iOS uygulaması ile GIF animasyonu oluşturmak kolaylaşıyor

gboard iosGboard iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, mesajlarını GIF animasyonlarla süslemeyi sevenlere önemli bir kolaylık sunuyor. Google’ın klavyesi, GIF animasyonu oluşturma özelliğine geçtiğimiz aylarda kavuşmuştu. Yapılan son güncelleme, animasyon oluşturma sürecini başlatan ikonu harflerin hemen üzerine çıkardı.

Google GIF animasyonu ikonunu ilk etapta emoji butonunun arkasına gizlemişti. Bu ikona ulaşmak için öncelikli olarak emoji butonuna uzun süre dokunmak gerekiyordu.

Güncelleme ile birlikte GIF animasyonu ikonu, kelime öneri çubuğunun yanına yerleştirildi. Bu da ikonun sorunsuz biçimde bulunmasını mümkün hâle getiriyor. Bu ikona dokunulduğunda arka veya ön kamerayla GIF animasyonu oluşturmak için kayıt yapılabiliyor. Kullanıcılara kayıt için “döngü” ve “hızlı sarma” gibi seçenekler de sunuluyor. Hazırladığı animasyondan memnun kalanlar, animasyonu kopyalayıp mesajlarına yapıştırabiliyor.

Hızlı GIF oluşturma özelliği sadece Gboard iOS uygulamasında mevcut

Kolay ve hızlı biçimde GIF oluşturma imkanı şu an için sadece Gboard iOS uygulamasında sunuluyor. Android kullanıcıları ise henüz böyle bir kolaylıktan yararlanamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER