Teknoloji

Gboard iOS uygulaması Haritalar ve YouTube desteğine kavuştu

gboard iosGboard iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, Google’ın klavyesine Google Haritalar ve YouTube desteğini getiriyor. Kullanıcılar bundan böyle sohbetlerde bir adresi tamamen yazmak yerine G butonuna tıklayarak hızlı biçimde bir Google Haritalar bağlantısı paylaşabilecek. Böylelikle kullanıcılar kopyala-yapıştır işleminin zahmetinden kurtulmuş olacak.

YouTube sekmesi de güncellemenin Gboard’a getirdiği yenilikler arasında bulunuyor. Bu sekme üzerinden YouTube videoları hızlı biçimde paylaşılabiliyor. Ink adını taşıyan özellik ise kullanıcıların diledikleri şeyleri ekrana çizebilmelerini sağlıyor. iOS’in standart klavyesi de yatay modda benzer bir özellik sunuyor.

Söz konusu yeni özelliklere şimdilik sadece Gboard’un iOS uygulaması üzerinden erişiliyor. Google böylelikle her platform için bağımsız özellikler geliştirme geleneğini sürdürüyor. Şirket iyi özellikleri önce iOS’e getirme konusunda sıkıntısının olmadığını da bir kez daha göstermiş oluyor.

Gboard iOS ve Android’de farklı özellikler sunuyor

Gboard’un Android uygulaması ise cümlelerin tamamıyla ilgili tahminde bulunabiliyor veya elle çizilen emojileri tanıyabiliyor. Bu özellikler de şu an için iOS kullanıcılarına sunulmuş değil. Güncellenen Gboard iOS uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER