ManşetlerTeknoloji

DJI Avata 2 daha uygun fiyat ve daha iyi özelliklerle geliyor

dji avata 2

DJI Avata 2 drone resmen gözler önüne çıktı. Avata 2, selefine kıyasla daha ucuz ancak daha gelişmiş olması nedeniyle nadir bir örnek teşkil ediyor. Yeni drone, süper geniş açılı 12 megapiksel kamerasıyla selefine kıyasla geliştirilmiş bir görüntü kalitesi sunuyor. Genişletilmiş dinamik aralık ve daha fazla ışık alan sensör sayesinde karanlık ortamlarda daha net kareler yakalanabiliyor.

155 derecelik görüş açısına sahip kamerayla 4K 60 fps’de HDR video kaydı gerçekleştirilebiliyor. 2.7K 120 fps çözünürlükle ağır çekim video kaydı da Avata 2’nin yetenekleri arasında yer alıyor.

Gimbal eğimi negatif 85 dereceden 80 dereceye getirilirken, maksimum uçuş süresi de 23 dakikaya çıktı. PD hızlı şarj desteği de Avata 2’nin özellikleri arasında yer alıyor. Yeni “İki Yönlü Şarj Merkezi”, kritik anlarda hızlı bir şekilde daha fazla enerji sağlamak için kalan gücün birden fazla pilden en yüksek şarj seviyesine sahip olana aktarılmasına olanak tanıyan bir güç biriktirme işlevine sahip.

Maksimum video iletim mesafesi 10 kilometreden 13 kilometreye çıktı. 1080p 100 fps videolarda gecikme süresi 24 ms’ye kadar indirildi. Selefine kıyasla 28 gram daha hafif, 16 mm daha kısa ve 32 mm daha geniş olan drone, daha dengeli hâle geliyor.

Yeni DJI Googles 3 ile kullanıcılar drone’un görüş alanındaki görüntüleri eş zamanlı olarak görebiliyor. Googles 3 ile drone’un görüntüleri DJI Fly uygulamasına aktarılabiliyor ve 5 metre ötedeki başka bir cihaza da iletilebiliyor.

dji avata 2

Görüntüleri etraftakilerle paylaşmak veya canlı yayına ekrana ya da başka bir Googles 3’e aktarmak için kablo da kullanılabiliyor. Yerleşik pille gelen Googles 3’te GPS, 1080p çözünürlüklü 700 nit çift mikro OLED ekran bulunuyor. Uçuş sırasında etrafa bakmayı mümkün kılan bir geçiş modu da kullanıcıları bekliyor.

DJI Avata 2 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Avata 2’nin 64 GB depolama alanına 90 dakikalık 1080p 60 fps video kaydedilebiliyor. Kullanıcılar kaydettikleri görüntüleri Wi-Fi ile akıllı telefonlarına aktarabiliyor.

DJI Avata 2, Googles 3 ve RC Motion 3 ile birlikte 999 dolar karşılığında satılacak. Bu pakette tek bir batarya bulunuyor. Ekstra iki batarya, bir adet İki Yönlü Şarj Merkezi ve taşıma çantasıyla fiyat 1199 dolara çıkıyor. DJI FPV Uzaktan Kumanda için 199 dolar, Avata 2 ND Filters seti içinse 79 dolar ödemek gerekiyor. Sadece Avata 2 içinse 499 dolar ödemek yetiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER