Teknoloji

DJI Mavic 3 için kapsamlı sızıntı ve çıkış tarihi iddiası

dji mavic 3

DJI’ın henüz piyasaya çıkmamış Mavic 3 drone’u ile ilgili söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Ancak şimdi kasım ayında beklenen lansmanından önce daha fazla görüntü, teknik özellikler sayfaları ve detay sızdırıldı. Sızıntıların kaynağı ise TechnikNews, WinFuture ve DroneXL’dan Jasper Ellens. Sızdırılan fotoğraflar drone’u neredeyse her açıdan gösteriyor ve mevcut olacak üç farklı Mavic 3 paketini ve aralarındaki farkları detaylandırıyor.

Önceki söylentiler, Mavic 3’ün önceki modelden daha iyi bir pil ömrüne, USB-C şarjına ve iki kameraya (biri Four Thirds sensörlü “ana” geniş açılı kamera ve diğeri telefoto lensli) sahip olacağını gösteriyordu. Salı günkü sızıntılar ise, drone’un hem DJI’nin standart “fly more” paketinde hem de yeni bir “Cine” paketinde gönderileceğini gösteriyor. Mevcut Mavic 2’de olduğu gibi; sızıntılar, daha fazla eklentinin ek kablolar, piller, pervaneler, bir kasa ve bağımsız modelde alamadığınız diğer aksesuarları içerdiğini gösteriyor. Mavic 2’nin iki modelinde (Pro ve Zoom) gördüğümüz gibi Cine, orijinalinden biraz farklı donanım ve yeteneklere sahip görünüyor.

Mavic 3’ün ikinci telefoto lensi göz önüne alındığında muhtemelen daha az gerekli olan; farklı bir kamera modülüne sahip olan Mavic 2 Zoom’un aksine sızıntılar, Cine modelinin video için daha iyi hâle getirmesini beklediğimiz ekstra dahili özellikler içerdiğini gösteriyor. Jasper Ellens tarafından paylaşılan sızdırılmış bir teknik özellik sayfasına göre Mavic Cine, yakın zamanda iPhone’lara giren video kodlayıcı bileşeni ProRes’i destekleyecek. Ayrıca fotoğraflar, bir ekran içeren DJI’nin Akıllı Kontrol Cihazı ile geleceğini gösteriyor. Ellens’tan başka bir sızıntı ise, bunun farklı bir bağlantı noktası yapılandırmasına sahip yeni bir sürüm olduğunu gösteriyor.

Ayrıca teknik özellikler, Cine modelinin standart modelde bulunan 8 GB yerine 1 TB dahili depolama alanına sahip olacağını gösteriyor, ancak her ikisinin de microSD kartları destekleyeceği bildiriliyor. Cine paketi bu yükseltmeleri içeriyorsa, fiyatının temel modelinkinden önemli ölçüde yüksek olduğuna dair önceki söylentilerin doğru çıkacağını düşünebiliriz.

Bunlara ek olarak Ellens, Mavic 3’ün pil göstergesini gösteren bir resimle birlikte, drone’un 5 Kasım’da çıkacağını öne sürüyor. Bu paylaşım, yeni nesil Mavic’in daha fazla uçuş süresi sunacağı düşüncesini de destekliyor. Önceki söylentiler cihazın kasım ayının 15’inde geleceğini ve Mavic 2 ile aynı seviyede, 1600 dolardan başlayan fiyatla sunulacağını öne sürüyordu.Daha fazla sızdırılmış görüntü görmek için DroneXL ve TechnikNews‘e göz atın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER