Eğlence

Dell oyun biriminin piyasa değerini açıkladı

dell oyun

Dell oyun pazarındaki varlığını kuvvetlendirmek için 10 yıldan uzun bir süre önce Alienware‘i satın almıştı. Şirket yaptığı yatırımın karşılığını almış gibi görünüyor. Dell’e göre, şirketin oyun biriminin piyasa değeri 3 milyar dolara ulaştı.

Söz konusu bilgiyi, Dell tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan teknoloji endüstrisi analisti Patrick Moorhead paylaştı. Moorhead’in bilgisinin kaynağı da oldukça güvenilir bir isim.

Alienware’in kurucularından biri olan ve hâlihazırda Dell bünyesinde Alienware, XPS ve oyun birimlerinden sorumlu olan Frank Azor, şirketin oyun biriminin rakiplerinin üç katı büyüklüğünde olduğunu belirtti. Azor bu rakiplerin hangi şirketler olduğu konusunda somut şekilde isim vermezken, Dell’in Alienware mi yolsa G serisi oyun ürünlerinin mi daha çok sattığı konusunda detaylı bilgi paylaşmadı. Alienware’e kıyasla daha uygun fiyatlı seçenekler sunan G serisinin bu tabloya nasıl yardımcı olacağı zamanla anlaşılacak.

Dell oyun bilgisayarlarını öncelikleri arasına yerleştirmese de, bu kategoride işler şirket için oldukça iyi gidiyor. Bu iyi gidişatın Dell’i oyun pazarına daha fazla odaklanmaya yönlendirip yönlendirmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER