Teknoloji

Dell Inspiron 7000 XPS serisinin beğenilen özelliklerini daha düşük fiyata sunuyor

Dell’in 8. nesil Intel işlemcili ve ultra ince ekran çerçeveli en son XPS 13 modelleri en iyi dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi olmuştu. Şimdi bu modelin bazı ilgi çekici özellikleri daha makul fiyat seviyesine iniyor. Dell, Inspiron 7000 serisinin yeni üyelerini IFA 2018’de duyurdu.

Yeni Inspiron 7000 modelleri 13 inç, 15 inç ve 17 inçlik ekranlarla geliyor. Her biri, eski modeller gibi 2’si 1 arada tasarımla sunuluyor. Ancak Dell, bu modellerin dışını tamamen yeniliyor.

Plastik yerine alüminyum gövdeyi tercih eden Dell, XPS 13’te olduğu gibi daha ince ekran çerçevesi kullanıyor. Ancak kamerayı ekranın üst kısmına yerleştirmeyi başarmış. Şirket, 7000 serisiyle birlikte daha küçük bir kamera parçası kullandığına dikkat çekiyor.

Öte yandan 13 inç ve 15 inç modellerde UHD ekran opsiyonel olarak sunuluyor. Böylelikle daha iyi görsel deneyim arayanlar için de daha kompakt gövdelerde bu imkan sunuluyor.

Dell, Inspiron 7000’lerin sadece dışını değil, içini de yeniledi. Böylelikle bu modeller daha rekabetçi hâle geliyor. Intel’in yeni duyurduğu Whiskey Lake 8. nesil işlemciler kullanılıyor. Aynı zamanda 8 GB ya da 16 GB RAM seçenekleri bulunuyor.

Her üç modelde de USB-C portu mevcut. Bu, USB-C Güç Dağıtımı ve DisplayPort desteğini de bünyesinde barındırıyor. Üstelik Dell ilk kez bir dizüstü bilgisayarında Amazon Alexa’ya yer veriyor.

Inspiron 700 serisinin 13 inçlik temel modeli için 879.99 dolarlık yurt dışı fiyatı belirlenmiş. Düşük sayılmaz, ancak daha pahalı XPS serisiyle karşılaştırıldığında makul görünüyor. Her üç versiyon da 2 Ekim’den itibaren yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER