Manşetler

Deliksiz ve tuşsuz telefon Vivo Apex 2019 kanlı canlı görüldü

vivo apex 2019

Çinli Vivo, Şubat 2018’de ön yüzü tamamen ekranla kaplı olan, selfie kamera için çentik bile barındırmayan, ince ekran çerçeveli bir konsept telefonunu, Vivo Apex’i göstermişti. O konsept daha sonra karşımıza Vivo Nex olarak çıkmıştı. 2019 ile birlikte yeni bir Apex konsept cihazını, Vivo Apex 2019‘u gördük. Vivo, Hong Kong’da düzenlediği bir etkinlikte bu cihazın çalışan versiyonunu katılımcılara gösterdi ve bunun hakkında daha fazla bilgi verdi.

Vivo Apex 2019’da fiziksel tuş yok. Bunların yerine dokunduğunuzda titreşimli geri bildirim veren basınç sensörleri bulunuyor. Standart USB portu da kaldırılmış ve bunun yerine Magport adı verilen bir manyetik konnektör yerleştirilmiş. Bu, telefonun arkasına tutunarak onun şarj edilmesini sağlıyor. SIM kart yuvası da yok, bunun yerine eSIM kullanılıyor.

Telefonun ekranında çentik yok. Yeni bir tür parmak izi okuyucusu kullanıyor. Bu, ekranda belirlenmiş olan bir nokta yerine parmağınızı ekranın istediğiniz herhangi bir yerine yerleştirerek ekran kilidini açmanıza izin veriyor. Üstelik tek parmak değil, çift parmak iziyle de kimlik doğrulaması yapılabiliyor.

Görsel: The Verge

Apex 2019 konsept telefonunda hoparlör ızgarası da yok. Ses ekranın titreşimiyle iletiliyor. Bu teknoloji ilk Apex telefonunda da kullanılıyordu. Telefonun tamamı tek bir parça camdan üretiliyor.

Sonuç olarak Vivo Apex 2019, şirketin gelecek için çizdiği vizyonu gösteriyor. Eklenen bir yığın yeni teknoloji, herhangi bir tuş veya delik barındırmayan bir telefonu yapmanın nasıl mümkün olacağını gösteriyor.

Ne var ki, Apex 2019 satın alabileceğiniz veya kullanabileceğiniz bir cihaz olmayacak. Bu bir konsept cihazı ve selfie kamerası gibi bazı alışılmış özellikler yok. Arkada 13 ve 12 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Bunlarda da çok dikkat çekici özellikler var sayılmaz. 2000 mAh kapasiteli pili de günümüzün standartlarında çok düşük kalıyor.

Vivo Apex 2019
Görsel: SlashGear

Apex 2019’da Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 12 GB RAM, 512 GB dahili hafıza, 5G desteği, buhar hazneli soğutma sistemi gibi özellikler mevcut. Herhangi bir portu olmadığına göre muhtemelen suya da dayanıklıdır. CNET ise şirketin bunu hâlâ test etmediğini not ediyor.

Vivo Apex 2019’un fiyatı belli değil, ancak Vivo’nun bu telefonu piyasaya sunmayı düşünmediğini düşünecek olursak, fiyat da çok önemli değil. Ne var ki, bu telefonun sahip olduğu teknolojileri çok yakında Vivo’nun bu yıl çıkaracağı başka telefonlarda görebiliriz.

Bir başka Çinli üretici Meizu da, herhangi bir delik taşımayan benzer bir telefonu kitle fonlamasına sunmuştu. Ne var ki, bu konsept beklenen ilgiyi görmedi. Şirket de Meizu Zero‘nun bir pazarlama taktiği olduğunu, şirket içinde çok fazla önemsenmediğini söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER