Manşetler

Meizu’dan deliksiz akıllı telefon: Meizu Zero

Akıllı telefonlarda kulaklık jakına gerek olup olmadığı hâlâ tartışılıyor. Pek çok üretici cihazlarından kulaklık jakını çıkarmayı seçse de, kimi kullanıcılar hâlâ bu girişin varlığını önemsiyor. Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu, bu tartışmaları başka seviyeye taşıyacak bir cihaz geliştirdi. Meizu Zero, adını taşıyan yeni telefon akla gelebilecek tüm giriş ve tuşlardan kurtulmuş olmasıyla dikkat çekiyor.

Meizu’nun yeni akıllı telefonunda yer verilmeyen parçaların sayısı oldukça fazla. Akıllı telefonda USB girişi, hoparlör, hatta ahize hoparlörü bile bulunmuyor. Bunlara ek olarak, cihazda ses kontrol tuşları ve güç butonu da yer almıyor. Meizu Zero’da ön kamera ekranın üst kısmındaki çerçeveye yerleştirilmiş. Ön panelde çentiğe yer vermeyen şirket, arka panelde de daha geleneksel bir tasarımı tercih etmiş.

meizu zeroMeizu Zero’nun arkasında panelin ortasına dikey olarak yerleştirilmiş çift lensli bir arka kamera bulunuyor. Ön ve arka kamera dışında telefonun üstünde herhangi bir unsur bulunmuyor.

Meizu Zero’da şarj ve bağlantılar için kablosuz ve elektronik çözümlerden yararlanılıyor. Sadece eSIM teknolojisini destekleyen telefon, kablosuz olarak şarj ediliyor. 18W hızlı kablosuz şarj desteğinin varlığı, Meizu’nun USB girişinin eksikliğini telafi edebileceğini gösteriyor.

meizu zeroMeizu Zero, ses iletimi için pizoelektrik dönüştürücülerden ve ekrandan yararlanıyor. Hoparlör ızgarasının bulunmadığı telefonda hoparlör ve ahize hoparlörünün görevleri ekrandaki titreşimler sayesinde gerçekleştiriliyor. Mikrofon girişi için de aynı teknolojinin kullanıldığı düşünülüyor. 5.99 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan telefon, IP68 dayanıklılık sertifikası taşımasıyla da dikkat çekiyor.

Meizu Zero’da ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Telefonun kenarına yerleştirilen kapasitif sensörler de cihazı açmak veya ses kontrolü için kullanılıyor.

Meizu Zero şu anda “konsept” etiketi taşıyan bir akıllı telefon. Cihazın piyasaya ne zaman çıkacağı şu an için bilinmiyor. Meizu’nun önümüzdeki ay gerçekleştirilecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) Zero hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER