Teknoloji

Meizu Zero beklenen ilgiyi görmedi

meizu zero
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meizu kısa süre önce “deliksiz” akıllı telefonu Zero‘yu tanıtmış ve bir kitle fonlama kampanyası başlatmıştı. Indiegogo‘da yürütülen kampanya çerçevesinde telefona 1299 dolar değer biçilmişti. Meizu Zero geleceğin akıllı telefonlarının bir örneği olarak sergilense de, bu tanımlama potansiyel alıcılar nezdinde pek fazla etkili olmamış gibi görünüyor. Indiegogo projesine sadece 29 kişi destek verirken, belirlenen 100 bin dolar toplama hedefine de ulaşılamadı.

Zero üzerinde çalışan ekipler olsa da, akıllı telefonun akıbeti belirsiz görünüyor. Meizu CEO’su Jack Wong‘un şirketin forumunda yaptığı bir açıklama, Zero’yu bekleyenleri üzecek türden. Kitle fonlama kampanyasının pazarlama ekibinin üstünde oyalandığı bir proje olduğunu söyleyen Wong, deliksiz telefonun Ar-Ge ekibi tarafından yürütülen bir proje olduğunu ve geniş ölçekli üretiminin asla gündeme gelmediğini belirtti.

Wong’un bu sözünü sakınmayan tavrının Meizu hayranlarını üzdüğü, bu açıklamaya gelen tepkilerde görülüyor. Meizu’nun bu tavrı, büyük şirketlerin kitle fonlama platformlarını markaları etrafında bir heyecan dalgası yaratmak adına kötüye kullandığına dair eleştirileri destekliyor. Anker’in Nebula Capsule II isimli taşınabilir bir projektörü, Bose’nin Sleepbuds kulaklığı ve Sphero’nun RVR’ı da Meizu Zero gibi kitle fonlama platformlarını kötüye kullandığı iddia edilen ürünler arasında bulunuyor.

Meizu Zero, Vivo‘nun APEX isimli konsept telefonunun en yeni versiyonuna bir yanıt olarak ortaya çıkmıştı. Her iki cihaz da hoparlör ızgarası, ahize hoparlörü, fiziksel tuş, USB girişi ve kulaklık jakı gibi bileşenler barındırmıyor. Her iki şirket de telefonlarının tamamen deliksiz olduğunu belirtse de, üzerlerinde sesi yakalamak için küçük boşlukların bulunduğu görülüyor.

İLGİLİ HABERLER