Teknoloji

Dedikodu: Yeni nesil iPad’in üretimi başlıyor, mart ayında piyasaya çıkışı bekleniyor

img_9860

Apple’ın tableti iPad’in üçüncü nesli için heyecan her geçen gün daha da artıyor. Ne de olsa, geçtiğimiz yılların modelleri iPad 1 ve iPad 2’nin duyurulduğu yılın ilk çeyreği aralığına girmiş bulunmaktayız. Bu zamanda görülen dedikodu miktarı da giderek fazlalaşıyor. Bazıları sırf içerik olsun diye haber de girebiliyor. Bloomberg’in son haberi de malum beklentilerin dillendirilmesi nedeniyle böyle bir kategori içine sokulabilir.

Ürünle bilgisi olan üç farklı kişiden alınan bilgilere göre Apple’ın gelecek nesil iPad’i mart ayında piyasaya çıkacak. Şirketin Asya’daki üretim ortakları bu ay içinde iPad 3 üretimine başlayacak ve kapasite şubat ayıyla birlikte daha da yükseltilecek. Beklenen tablette daha yüksek hıza sahip olan dört çekirdekli işlemci yer alacak. Böylelikle kullanıcılar uygulamalar arasında daha hızlı geçiş yapacak, üretkenlik uygulamalarından daha fazla verim alınacak. Bu arada gelecek nesil iPad’in daha yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağı da belirtiliyor.

Yeni nesil iPad ile ilgili bir başka beklenti de mobil şebeke desteğiyle ilgili. Aslında Türkiye’de 3G şebekesi kullanıldığı ve piyasaya çıkması beklenen yeni nesil ürünün 3G destekli modeli garanti olduğu için bizim açımızdan çok fazla sorun yok. Ancak başta ABD olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde dördüncü nesil mobil şebeke LTE faaliyete geçmeye başladı. Kullanıcılar da yeni satın alacakları tabletlerini bu ağlarda da kullanmak isteyecektir. İşte dedikodular, gelecek nesil iPad’in dördüncü nesil mobil şebeke desteğine sahip olacağını da işaret ediyor.

Bu arada Apple’ın yeni nesil tableti mevcut tabletlere göre daha düşük fiyattan satabileceği ihtimali de mevcut. Şu anda iPad’in ABD satış fiyatları 499$’dan başlıyor. İddialar, fiyatın 399$’a düşebileceği yönünde.

İlgili – Bloomberg
İlgili – Laptop Magazine

Apple Inc. (AAPL)?s next iPad, expected to go on sale in March, will sport a high-definition screen, run a faster processor and work with next-generation wireless networks, according to three people familiar with the product.

The company?s manufacturing partners in Asia started ramping up production of the iPad 3 this month and plan to reach full volumes by February, said one of the people, who asked not to be named because the details aren?t public. The tablet will use a quad-core chip, an enhancement that lets users jump more quickly between applications, two of the people said.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER