Teknoloji

Tumblr’ın kurucusu ve CEO’su David Karp görevi bırakıyor

david karp tumblrTumblr için bir dönem sona erdi. Şirketin kurucusu David Karp, 11 yıldır yürüttüğü CEO’luk görevini bırakacağını açıkladı. Karp’ın Tumblr’daki görevini şirketin operasyon şefi Jeff D’Onofrio devralacak.

Karp, ayrılık kararının arkasındaki nedenler konusunda bilgi vermedi. Ayrılık kararını ekibine duyuran Karp, aylar boyunca devam eden bir değerlendirme sürecinin sonucunda bu kararı aldığını belirtti. Tumblr cephesinden şimdilik bu konuyla ilgili olarak başka açıklama gelmedi.

Tumblr’ın sahibi olan Yahoo’yu bir süre önce Verizon satın almıştı. Verizon da Yahoo’nun organizasyonunda yeniden yapılanmaya gitmiş ve başka bir yapıyı benimsemişti. Karp’ın kararında bu dönüşümün bir etkisinin olup olmadığı da hâlâ bilinmiyor.

Yahoo’daki dönüşümün Tumblr adına bir problem oluşturmasına pek ihtimal verilmiyor. Sosyal ağ pazarında Instagram, Snapchat ve Twitter gibi rakiplerinin karşısında zorlanan Tumblr, bir süredir kendisini dönüştürmeye çalışıyor.

David Karp Tumblr’a GIF’ler ve tematik bloglarla ün kazandırmıştı

David Karp Tumblr’a GIF animasyonları ve tematik bloglarla ün kazandırmıştı. Ancak internet coğrafyasında yaşanan dönüşümle birlikte Tumblr rakiplerini yakalamak için koşmaya başlamıştı. Bu doğrultuda çıkartma ve filtre desteğini 2017 içinde aktif hâle getiren şirket, geçtiğimiz yıl da canlı yayın özelliğini kullanıma sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER