Teknoloji

Google haber, görsel ve video aramaları için daha fazla gerçek zamanlı veri sunacak

google haberGoogle Trendler sayesinde insanların internet ortamında hangi bilgilerin peşinde olduğu gerçek zamanlı biçimde takip edilebiliyor. 2015’ten bu yana faaliyette olan platform, meraklı internet kullanıcıları için daha verimli hâle gelecek. Google haber, görsel, video ve alışveriş aramaları için kullanıcılarına Google Trendler üzerinden daha fazla gerçek zamanlı veri sunacak.

Google sunduğu yeni imkânları anlatırken örnek olarak ünlü şarkıcı Taylor Swift’i kullanıyor. Google Trendler’de arama kutusuna Taylor Swift yazıldığında altta beliren otomatik tamamlama sonuçlarından birinde “Amerikan şarkıcı ve söz yazarı” etiketi bulunuyor. Bu etiket, kullanıcıların merak ettiği sonuçları barındırıyor.

“Şarkıcı ve söz yazarı” etiketine tıklandığında son 1 haftalık dönem içinde seçilen ülkede Taylor Swift için yapılan aramalara dair detaylar görülüyor. Kullanıcılar açılan sayfada genel aramaların dışında haber, görsel ve video aramalarına yönelik verilere de ulaşabiliyor.

Google haber, görsel ve video aramalarına dair coğrafi detayları da gösterecek

Google haber, görsel ve video aramalarında seçilen bir terim için ilginin en yüksek olduğu yerleri de kullanıcılara gösterecek. Bu araçların reklamcılar ve demografik araştırmalar yapanlar için yararlı olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER