Teknoloji

Cyanogen Boxer tabanlı yeni bir e-posta uygulamasını getiriyor

cyanogen-logo-020315

Cyanogen’in Android’i temel alarak geliştirdiği açık kaynak kodlu işletim sistemi Cyanogen OS’in milyonlarca takipçisi ve kullanıcısı var. Ayrıca bu işletim sistemi dünya çapında belirli miktarda cihazda da ön yüklü olarak sunuluyor. Şirket son zamanlarda önemli duyurulara imza atıyor, bunların arasında yeni bir markalandırma, Qualcomm ile iş ortaklığı ve Alcatel’in çıkardığı yeni bir cihaz da bulunuyor.

Cyanogen son olarak e-posta uygulaması Boxer ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Bu uygulama Cyanogen OS’in bir sonraki versiyonunda ön yüklü olarak sunulacak. Cyanogen’deki Boxer “Cyanogen Email powered by Boxer” olarak adlandırılacak ve Cyanogen platformunun geri kalan bölümünün tasarımıyla uyumluluk taşıyacak.

Cyanogen kullanıcıları Google Play’den dağıtılan Boxer uygulamasının “pro” versiyonuyla aynı seviyedeki deneyimden yararlanacak. Birden fazla hesap desteği, Exchange ActiveSync, özelleştirilebilir uyarılar ve kontrol hareketleri; Box, Dropbox, Google Drive gibi bulut depolama sağlayıcılarıyla entegrasyon gibi özellikler Cyanogen kullanıcılarına sunulacak. Boxer Gmail, Google Uygulamalar, Yahoo, Outlook, iCloud, standart IMAP ve POP3 hesapları gibi önemli e-posta servis sağlayıcılarını destekliyor.

cyanogen-email-boxer-110315

Cyanogen Email, platformda yıllardır bulunan temel e-posta uygulamasının yerini alacak. Ayrıca bu uygulamayla birlikte şirketin güvenli mesajlaşma uygulaması da kullanıcılara ulaştırılacak, onun sayesinde kullanıcılar şifrelenmiş yazılı mesajlar alıp gönderebilecek. Cyanogen Google’ın servisleriyle sunulan sunulan cihazlarda Gmail uygulamasının ön yüklü olarak bulunmaya devam edeceğini söylüyor, ancak kullanıcılar yeni Boxer deneyimini yaşamaları için teşvik edilecek.

Cyanogen için Boxer ile işbirliği Android genelinde büyük bir hakimiyete sahip olan Google’ın servislerine olan bağlılığı azaltma yolunda önemli bir adım olacak. Ayrıca platforma öncesinden daha iyi bir e-posta deneyimi de getirecek, böylelikle Samsung, LG, HTC ve diğerlerinin Android içinde geliştirdiği e-posta uygulamalarıyla rekabet edebilecek. Madalyonun diğer yüzüne bakarsak, Boxer da uygulamasını ve servislerini daha fazla kullanıcıya yayma şansı elde edecek.

Şu anda Google Play Store istatistiklerine baktığımızda Boxer’ın 50 bin ila 100 bin arasında indirme sayısına ulaştığı görülüyor. Üç yıldır indirilebilir olan bir uygulama için bu çok yüksek bir rakam sayılmaz. Tabii ki, Boxer’ın diğer uygulama mağazalarındaki indirme sayılarını hesaba katarsak rakam biraz daha yükselecektir. Cyanogen ile işbirliği sayesinde Boxer deneyimi daha fazla cihaza girmiş olacak.

Cyanogen Email uygulaması Cyanogen OS 12 ile gelecek. Android 5.0 Lollipop tabanlı olacak bu sürüm önümüzdeki birkaç hafta içinde güncelleme olarak yayınlanacak. Ayrıca Cyanogen OS yüklü olarak satılan cihazlarda da önceden yüklü olarak gelecek.

İLGİLİ HABERLER