Teknoloji

Commodore efsanesi Commodore PET Android telefon ile geri dönüyor

commodore-pet-150715

Yaşı 30’un üstünde olanlar Commodore 64’ü iyi bilirler. Bu bilgisayar hâlâ retroseverlerin ellerinde, değerli ve iyi bakılan parçalar olarak duruyor. 1994 yılında iflas eden Commodore’un markasını taşıyan yeni bir elektronik ürünü yıllar sonra görmek gerçekten ilginç ve bir o kadar da heyecanlandırıcı. Commodore PET’ten söz ediyoruz.

Commodore’un simge niteliğinde ve 1982 yılında piyasadan kalkan bilgisayarı PET’in adını miras alan akıllı telefon Commodore PET büyük ekranlı bir Android telefon. Özelleştirilmiş ROM ve emülatörler sayesinde eski C64 ve Amiga oyunlarını oynamaya izin veriyor. Arkasında yer alan Commodore logosu sayesinde karşınızdakiler de sizin elinizde nasıl değerli bir parçanın bulunduğunu daha iyi anlayacak.

Bir çift İtalyan girişimci Commodore markasının ticari haklarını 38 ülkede aldı ve bu yeni akıllı telefon Commodore PET’i bu hafta içinde Avrupa çapında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

commodore-pet-150715-2

Commodore PET’te Gorilla Glass 3 ekran camıyla korunan 5.5 inç Full HD IPS ekran, değiştirilebilir polikarbon kapakları destekleyen alüminyum çerçeve mevcut.

Gövdenin altında 1.7 GHz sekiz çekirdekli 64-bit MediaTek işlemci, ARM Mali T760 GPU ve 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 13 megapiksel, Sony sensörlü arka kameraya önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera eşlik ediyor.

Çift SIM kart yuvalı 4G telefonunun iki versiyonu bulunuyor. 16 GB dahili hafıza ve 2 GB RAM barındıran modelin fiyatı 300 dolar, 32 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM’li Commodore PET’in fiyatı da 365 dolar olarak belirlendi. Her ikisi de 32 GB kapasiteli genişleme kartlarıyla birlikte geliyor. Ayrıca microSD kart yuvaları 64 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor.

Commodore PET VICE 64 emülatör ve Uae4All2-SDL Amiga emülatörünün özelleştirilmiş versiyonlarıyla birlikte satılacak. Bunun yanı sıra 1980’lerin en iyi oyunlarından bazıları da Commodore PET sahiplerine ulaşacak.

Commodore PET İtalya, Fransa, Almanya ve Polonya’da bu hafta itibarıyla satışa sunulacak. Siyah, beyaz ve bisküvi beji gibi renklere sahip olan PET’in daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde ve ABD’de piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER