Teknoloji

Clubhouse yapımcılar için ilk hızlandırma programını açıyor, yeni özellikler geliyor

clubhouse canlı alt yazı

Clubhouse, ilk yapımcı programını duyurdu. Ses tabanlı sosyal ağın her pazar günü düzenlediği haftalık toplantının dün gerçekleştirilen en son oturumunda CEO Paul Davidson, uygulamanın ilk yapımcı programını açıkladı. Clubhouse Creator First programı program sahiplerine ve yapımcılara platform üzerinde kendi topluluklarını oluşturma, markalarını bağlama, belki de en önemlisi, programlarından para kazanma imkanı sunacak.

Hızlandırma programına 20 yapımcı kabul edilecek. Clubhouse 31 Mart tarihine kadar başvuruları alacak.

Clubhouse 17 Mart tarihinde birinci yılını kutlayacak. Geride kalan bir yılın sosyal ağ platformu için oldukça başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. Özellikle Silikon Vadisi risk sermayedarları çevresinden büyük ilgi gören bu uygulamanın Türkiye’de popülerleşmesi ise 2021’in başlarından itibaren gerçekleşti.

https://twitter.com/joinClubhouse/status/1371152823631577089

Clubhouse, geride kalan bir yıllık süre içinde büyük oyuncuların kendisine rakip yeni özellikler çıkarmaya başladığını da gördü. Bunların arasında geçen yılın sonlarında duyurulan ve nisan ayında herkese açılacak Twitter Spaces da bulunuyor. Facebook’un da benzer bir uygulama üzerinde çalıştığına inanılıyor.

Öte yandan Davison pazar günkü toplantıda, Clubhouse’un pazartesi günü İtalya’da gerçekleştirilecek bir toplantı ile bir “dünya turu” başlattığını söyledi. Ayrıca, bağlantı paylaşımı ve dil filtreleme gibi kullanıcıların istediği bazı ürün özellikleri de eklendi. Artık uygulama, kullanıcıların telefon kişilerine erişim gerektirmeyecek, kullanıcılar kişinin telefon numarasını kullanarak yeni kişileri doğrudan platforma davet edebilecek. Davison, kullanıcıların önceden yüklenen kişileri silmek için şirkete ulaşabileceklerini ve kullanıcıların Clubhouse’dan kişileri silmesine olanak tanıyan bir aracın yakında çıkacağını söyledi.

Ne var ki, Clubhouse hâlâ davetiye usulü işleyen bir servis olmaya devam ediyor. Üstelik Android cihazlarda hâlâ kullanılamıyor. Son gerçekleştirilen bir yatırım turunda şirketin değerlemesi 1 milyar dolar olarak yapılmıştı.

İlgi duyan kişiler Clubhouse Creator Accelerator programına buradan başvurabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER