Teknoloji

Facebook kendi Clubhouse’unu kurmak için hazırlıklara başladı

clubhouse nedir facebook

Facebook’un popüler formatları ve platformları yakından takip ettiği biliniyor. Sosyal medya devi, bu formatlardan bazılarını kendi ürünlerine entegre ederek orijinal uygulayıcıdan daha büyük bir başarı da yakalayabiliyor. Bu duruma yakında yeni bir örneğin daha eklenmesi muhtemel görünüyor. İddiaya göre, Facebook kendi Clubhouse klonu üzerinde çalışmaya başladı.

Clubhouse, son haftaların en popüler platformlarından biri konumunda. Şu an için sadece iOS’ten ulaşılabilen ve davetiyeyle girilebilen sesli sohbet platformu, Elon Musk’ın katılımı ve reklamıyla dikkatleri iyiden iyiye çekmişti. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in de platforma girmesi, Facebook’un Clubhouse ile ilgilendiği iddiasını ortaya çıkarmıştı.

Ancak yeni bir haber, Zuckerberg’in başka bir keşif amacıyla Clubhouse’a geldiğini düşündürüyor. The New York Times’ın haberine göre; Facebook yöneticileri, geliştiricilere bir sesli sohbet uygulamasının hazırlanması için talimat verdi. Hâlihazırda bu çalışmaların ilk aşamalarda olduğu belirtiliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Clubhouse Facebook tarafından kopyalanan ilk başarılı format veya platform olmayacak. Söz konusu yaklaşımın en somut örneği, Facebook’un Snapchat’ten esinlenerek geliştirdiği Instagram Hikayeleri. TikTok esintili Instagram Reels ve Zoom’un başarısından hareketle hazırlanan Messenger Rooms da güncel örnekler durumunda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER