Teknoloji

Clubhouse sohbet odalarının tepesine bağlantı sabitlemeye izin veriyor

clubhouse bağlantı sabitleme

Clubhouse, insanların harici bağlantılar paylaşmasını ve platformdaki çalışmalarından para kazanmasını mümkün kılıyor.

Cumartesi günü The Verge‘deki On The Verge etkinliğinde, Clubhouse CEO’su Paul Davison ve küresel pazarlama başkanı Maya Watson, moderatörlerin bir odanın üst kısmına harici linkleri yerleştirmesine olanak tanıyan yeni bir sabitlenmiş bağlantılar özelliğini duyurdu. Bu bağlantılar dinleyicileri bir Patreon sayfası, bir haber makalesi veya bir podcast gibi, moderatörlerin istediği sayfalara yönlendirebilir.

Güvenlik ve denetleme hususları nedenleriyle belirli bağlantılara izin verilmeyecektir. Davison, izin verilmeyecek bağlantı türlerini açıkça belirtmedi, ancak porno bağlantılarının yasak olması nedeniyle OnlyFans bağlantılarının kabul edilmeyeceğini dile getirdi. Bir odanın moderatörü olduğu sürece ve takipçi sayısına bakılmaksızın herkes bağlantı ekleyebilir, değiştirebilir veya kaldırabilir.

Söz konusu özellik 27 Ekim tarihinden itibaren Clubhouse iOS ve Android uygulamalarında kullanıma sunuluyor.

Davison, ekibin önümüzdeki aylarda, biletli odalar ve abonelikler gibi uygulamanın kendisinden para kazanma yolları hakkında büyük olasılıkla haberleri paylaşacağını söylese de, Clubhouse bağlantı yoluyla gerçekleşen herhangi bir işlemden gelir kesintisi yapmayacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER